17 september 2008

Pappa spekulerar. Metallica till Malmö?

Tja!

Jag sitter på jobbet och fick just höra ett litet rykte från en av de testare vi har här. Firman personen jobbar på som konsult har loge i nya Malmö Arena och hade hört att det förhandlas om att få hit Metallica till våren. Innan ni skrattar mig rakt i ansiktet vill jag lägga upp lite saker som talar för och emot detta. Sen kan vi börja gissa i grupp.

För:
- Malmö Arena kommer ta 15.000 personer (störst i sverige) och blir europas mest moderna.
- Malmö Arena ligger 30 minuter (med tåg) från centrala Köpenhamn. Nordens största stad.
- Köpehamn har ingen riktig inomhusarena som är ens i närheten så stor.
- Göteborg, landets näst största stad, ligger ca två timmar bort.

Emot:
- Enligt Lars himself kommer Metallica spela i både Stockholm och Göteborg.
- Malmö är rätt liten i sig.

Om man ser till Arenan och läget så vore det faktiskt konstigt om de INTE spelade i Malmö. Skandinavium må vara stor, men inte ens nära och den är gammal och Globen lika så. Det som dock gör Malmö unik, förutom Arenan i sig, är situationen i Köpenhamn. Den enda "lokal" där stor nog att ta Metallica är Parken. Det går att stänga taket på Parken och då blir den ju teoretiskt en inomhusarena men frågan är om det är det man vill nu. Vad är skillanden egentligen? Så det som jag tog som ett galet rykte startat av folk med noll koll känns vid närmare eftertanke inte så galet längre. Det största som talar emot är just det Kriz berättade för mig via SMS för en stund sedan. Att Lars pratat om Stockholm och Fäskeborg.
Jag håller i alla fall tummarna. :)

7 kommentarer:

  1. Men att Lars skulle skita i att lira i KPH till förmån för Malmö? Känns knappast realistiskt. Båda städerna? Nja... eller?

    SvaraRadera
  2. Det är absolut möjligt att Kastrullica spelar i Malmö nästa år. Dina argument håller men Stockholm och Götet är regel att Metallica ska spela i när det vankas lång inomhusturné så det är just det som talar emot hårt. Lars vill nog inte spela i Malmö för att på så sätt locka danskarna också. Näe, Lars vill spela i sitt hemland. Det skulle jag också vilja. Jag kan inte på något sätt tänka mig att Metallica inte spelar i Globen. Det vore tjänstefel. Och det tycker jag inte bara för att jag numera bor i Stockholm - Globen och Metallica hör ihop. Scandijävlanavium och Metallica har också en lång historia tillsammans - inget snack om det. Men vadå, kan Metallica inte spela i alla de tre städerna då? Ja varför inte, Metallica brukar ju spela arslet av sig i Tyskland varje turné. Värdelösa Tyskland med sina värdelösa fans som inte kan texter och är fula och äckliga och judehatare. Nä. Metallica borde spela både i Stockholm, Göteborg OCH Malmö. OCh avsluta med en spelning i Swedbank Arena (samtidigt som han snackar skit om nån kaffearena). James är ju ett hockeyfan så man vet aldrig. Men fyra spelningar i Sverige går ju inte. Alltså, det går, det skulle bli slutsålt på varenda en men resten av Europa skulle sura ur fullständigt. Äh, Malmö eller icke, det får tiden utvisa. Kommer det att dröja länge innan vi får veta? Nä inte alls. Turnéschemat måste sättas relativt snart. En annan grej som talar för att det blir en Malmöspelning är att Metallica gärna nuförtiden spelar på ställen där de inte har spelat förut. Och nya stora arenor, speciellt i ett totalt Metallica-land som Sverige, bör därmed locka.

    SvaraRadera
  3. Tror personligen på en krokstaspelning.

    SvaraRadera
  4. Kroksta? Hur fan kan du tro det? Vart ska de spela då? i Ängetskolans äckliga gympahall?

    En annan grej som talar för Malmö förresten. Jag hörde nyss en intervju med KRK på p3 och han mumlade om att betoningen på vårturnén ska vara skandinavien.. och att den ska kallas The Scandinavian Tour. Eller så smörade han bara. Precis som han garanterat hade gjort med tyskjävlarna ("The Germansoup Tour").

    I övrigt en tråkig typisk P3-intervju. Jag hörde halva och fick första halvan återberättad. Han nämnde iaf att han diggade Meshuggah, jobbigt att lämna barnen hemma under turnén, nytändning med Rob osv.. ssen körde de givetvis singeln TDTNC och .. ja vilka andra låtar spelade P3? Jo, Whiskey in the jar och Nothing Else Matters! Dra åt helvete vilka spännande och aktuella låtval!

    SvaraRadera
  5. Nope, dom spelar självklart på fotbollsplanen nedanför hallonbacken, sen så får publiken stå i själva backen. Fatta vilket j*vla tryck mot scen!

    SvaraRadera
  6. Erik : The Scandianvian Tour säger du! Gaffa skriver idag att Metallica kommer spela både i Köpenhamn och i Åhlborg. Det kan bli svettigt mycket Metallica i vår!

    SvaraRadera