23 september 2008

Cryptic Writings of Megadeth

Hade tänkt att skryta lite ytterligare genom att presentera en annan raritet i min samling. Megadeth's album 'Cryptic Writings' släpptes i juni 1997. Skivan är väl inte direkt det bästa som Dave Mustaine tryckt ur sig, men det är liksom inte det som är grejjen när det gäller det här. Strax innan skivan släpptes så kom något så udda som serietidningar som handlade om 'Vic Rattlehead' (asså, Megadeth's egen 'Eddie'-kopia), och regogör i serieform kort och gott dels om några Megadeth-låtar och dels om Vic's vidare äventyr. Serien gavs ut av 'Chaos Comics' och gick under det fyndiga namnet 'Cryptic Writings of Megadeth'.
Fyra nummer släpptes. #1 i 26000 ex. och de tre andra i vardera 23000 ex.

Till det kaxiga hör att det första numret även släpptes med ett s.k. 'Necro Cover' i 2000 ex. som bara hade ett annat artwork, och även som en version med ett 'Leather Cover' i 9999 exemplar, varav 999 av dessa är signerade av Dave Mustaine.

(se bild; höger... duh!).

Det är ett nummer av denna upplag
as 999 exemplar som jag inhandlade en vår för sju år sedan, i en stad farligt nära Danmark. Visst... tidningen kanske inte är mycket för världen, och man kan inhandla den för ynka 50$ om man letar lite, men kaxig är den. Jag menar... det är ju ändå Mustaine. Få är ju lika arg som vår käre Megadethkapten!

2 kommentarer:

  1. Men dra åt helvete, detta var ju hur tufft som helst!!! Och vips, så fick jag sugen att köpa fler (egentligen) onödiga samlargrejor.

    Men du måste ju lära dig stava Daves efternamn riktigt;)

    Och ja, maken till argare snubbe får man leta efter. Han är... jättearg! Maken? Vad är det för uttryck egentligen? I det här fallet blir det ju gay av alltihopa.

    SvaraRadera
  2. Äh, det är ju hans autograf ju! Du kan ju ha den på display i arkadhallen sen! :)

    Ojsan... nu är det fixat! Typiskt att missa ett 'E' i slutet. Det är ju totalt onödigt.

    SvaraRadera