18 september 2008

Bram Stoker's Dracula Pinball

Detta är världens coolaste flipperspel. Ge det till mig! Det är absolut på min önskelista, och någongång i livet skall jag inhandla detta mästerverk. Flippret gjordes av "Williams Electronic Games, Inc." och släpptes den 1'a april 1993. Ljudeffekterna och stämningen i detta lir regerar.


Lägg märke till hur den kaxiga flipperkulan tycks lura gravitationen.

Copyright ©
ALL RIGHTS RESERVED

6 kommentarer:

  1. Kan du sluta ha samma intresse som mig?
    Williams är KUNGAR på flipper och de är lätt skyldiga mig en halv miljon i svenska femkronor. Speciellt då de köpte upp Bally. Tyvärr har jag inte spelat det här spelet men jag vet inte hur många gånger jag var försenade till lektionerna i Bjästa för att jag sprang iväg till grillkiosken och spelade Indiana Jones. Det är fortfarande ett grymt spel. Att få "Well of Souls" och tvingas kämpa med 6 kulor samtidigt var både ett rent nöje och duktigt stressande. Balansen i spelet var total. Alla jackpots och megapoängmål var svåra att nå, precis som det ska vara men de var lånt ifrån omöjliga och det gick verkligen att bli grymt bra på det där spelet.

    SvaraRadera
  2. Mäh, det var ju jag som började att ha samma intresse som jag! :)

    Asså, fatta vad kung att kunna ha ett arkad-rum hemmavid i framtiden. Det är så j*vla synd att arkadkulturen börjar dö... men det finns ju ganska gott om entusiaster, så pinball som fenomen lär ju ändå leva vidare. Brukar försöka att hänga på spelhallen nere i stan för att stödja kulten, men det skulle ju vara ännu bättre att ha några maskiner själv. Just det där med att man kan bli skickligare på ett specifikt lir är också viktigt. Jag menar, flipper känns ju även lite mer "äkta" än andra underhållningsformer som typ tv-spel. Vi borde starta ett pinballsällskap. :)

    (man måste ju ändå ha ett representativt hem i framtiden, och då är ju ett flipperspel självskrivet!)

    SvaraRadera
  3. Ja vad kan man säga, flipperspel är jävligt coolt. Men jag har aldrig varit särskilt duktig. Jag har mest tittat på. Jag är liksom inte uppväxt med det. Det är synd. Jag kommer ihåg att jag spelade en del på Frasses (numera Sibylla va?) i Ö-vik och på diverse spelställen.

    Men jag håller med dig totalt Domar'n, att ha ett eget arkadrum vore hur jävla tufft som helst. Minst två flipper ska man ha och typ arkad-Tekken. Jag ska sno svärfars flipperspel i framtiden.

    Nä, det närmaste flipperkung jag har varit är när man lirade Pinball Dreams och Pinball Fantasies till Amigan.

    Ja, vi kanske ska starta ett pinballsällskap. Blev peppad. Och det här var cool fakta:

    "Jorian Engelbrektsson (känd som JOE) från Falun, numera bosatt i Stockholm, blev 2007 den förste icke-amerikanska världsmästaren i flipper,"

    SvaraRadera
  4. Asså... i huvudstaden lär det väl finnas endel arkadhallar, eller?

    SvaraRadera
  5. Har ett dracula till salu!
    070-4850451
    eller titta på blocket.

    hls markus.

    SvaraRadera
  6. Här är reklamfilmen för spelet

    http://www.youtube.com/watch?v=t4doA6X7Bzg

    SvaraRadera