12 september 2008

and now for something completely different..

För en månad sen åkte jag och Emma till Hurghada i Egypten för två veckors semester så här kommer lite bilder med kommentarer:

Det här är utsikten från vårat hotellrum på Grand Resort i Hurghada. Hurghada är en riktig turiststad och speciellt den stadsdelen där detta hotell ligger som heter New Hurghada där det i princip bara är hotell, souvenirbutiker och resturanger.

Denna bild är från Kairo och det är en sjuk stad, enormt kaotiskt, 23 miljoner människor, 6 miljoner bilar och inte ett enda trafikljus eller övergångsställe vad vi kunde se iaf. Skulle vara intressant att veta hur många som dör eller blir skadade i trafikolyckor varje år.

Detta är Cheops pyramid, ett av världens sju underverk och det enda av de sju som finns kvar. Det är ungefär 4500 år gammalt och endast 300 personer per dag får gå in i pyramiden, den här dagen var jag en av dom och det var varmt, lågt i tak men riktigt mäktigt.

I närheten av de tre pyramiderna på Gizaplatån ligger även sfinxen.

Hotellet på kvällen, kortet är taget från ett av hotellets barer och man ser the Island Bar som ligger mitt i den stora poolen.

En av de utflykter vi gjorde var att köra fyrhjuling i öknen och då fick man lov att klä ut sig till en terrorist. Jag förväntade mig en kortare tripp över sanddyner men det var 3 mil rakt ut i öknen med hårdpackad guppig sand. Guppigt och lite småjobbigt men rätt så coolt.

Vi var även och snorklade ett par gånger men den här bilden är tagen när vi åkte i en semisubmarine.

Det var en häftig resa men jag vet inte om jag skulle vilja åka dit igen.

1 kommentar:

  1. F*n också... alla har ju varit häftiga och upplevt Cheops på nära håll i sommar. Måste f*n försöka att ta mig dit innan någon spränger den. Måste ha varit hur mäktigt som helst.

    SvaraRadera