08 september 2008

Death Magnetic

Jag kunde ju som vanligt inte hålla mig utan laddade ner Death Magnetic i fredags och har lyssnat på den otroligt många gånger sedan dess. Nonstop i fem timmar igår på tåget mellan Stockholm och Malmö tex och plattan är skitbra.

Jag har nästan lite svårt att begripa hur och jag ska inte ge mig in i något försök till att analysera låtar och så vidare men plattan är ett mästerverk. Tio klockrena låtar! Just nu längtar jag tills att jag får höra dessa live. My Apocalypse lär ju generera en och annan circle pit i alla fall. Erik nämnde Cyanide i ett tidigare blogginlägg. Den har gått och blivit en stor favorit hos mig. Instrumentala Suicide and Redemption är kanske det bästa gruppen gjort sedan Harvester of Sorrow. Den känslan jag får av låten är enorm. Gitarrerna som kommer in efter ganska exakt två minuter är magi. Jag älskar verkligen det här. Det är så enormt att allt annat som släppts det senaste åren liksom bara bleknar. Jag kan redan nu säga att det här är årets platta. Så är det. Det finns inget som ens kan tänkas mäta sig med detta och det är ju inte så konstigt heller. Metallica, världes just nu absolut största rockgrupp har just släppt sin bästa platta på 20 år. Jag tycker att Death Magnetic är bättre än den svarta plattan och allt därefter. Jag har inte bestämt mig än hur den står sig mot ..and justice for all. Det är lite svårare då den plattan innehåller just Harvester of Sorrow. Men det är fan inte långt borta att den slår även den plattan på fingrarna. Börjar ni fatta vad jag pratar om? En platta som kan hota en av "de fyra första".... HELVETTE! Då är jag inte ens ensam på jobbet om att tycka exakt detta.

Nu måste jag gå och kräkas och gråta. Har Scuicide and Redemption i lurarna och när Kirk... geniet... går loss efter ca 6,20... jag klarar fan inte av det. Det blir helt enkelt för mycket. Nästa person jag träffar på som säger att Kirk Hammett är något annat än en gitarrgud kommer jag slå på käften. Med en gatsten.

Jag ser fram emot Eriks reaktioner på den här plattan. Det ska bli sjukt sweet att höra peppen. :)


2 kommentarer:

  1. Underbart detta. Underbart. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag läste detta inlägg. Beautiful.

    SvaraRadera
  2. Har också tjuvlyssnat en hel del, kunde fan inte hålla mig. Håller med om allt här men ska väl krysta ur mig något i textväg senare också.

    SvaraRadera