01 september 2008

Bioware Warfare

Bioware är min absoluta favoritutvecklare av RPG'n. Jag menar... de senaste åren har dom gett världen förstklassiga äventyr i form av 'Knights of the Old Republic' (KOTOR), 'Jade Empire' och nu senast det förträffliga 'Mass Effect'. Tyvärr så fick inte Bioware utveckla KOTOR: II utan det uppdraget gavs till Obsidian Entertainment, som ändå lyckades göra en riktigt bra och fängslande uppföljare.
Bastila Shan poserar här obrytt på omslaget till 'Knights of the Old Republic'.

Det som är glada nyheter är att Bioware håller på att jobba för fullt med uppföljaren till 'Mass Effect'! Enligt uppgift kommer spelet att fortsätta där det första slutade, och de val du gjort i första spelet kommer att ha en signifikant betydelse på hur det andra spelet kommer att bete sig. 'Mass Effect 2' kommer nämligen att använda sig av dina save's från det gamla spelet! JÄ! Hur kaxigt är inte det!? Hursomhelst så väntas tvåan i serien komma ut någongång '09, men det är lätt värt väntan. Vad gällande vissa rykten så har inte Bioware gett upp när det gäller 'Jade Empire' heller, så med lite flyt så kanske vi får en till glad överraskning framöver.

6 kommentarer:

  1. Mass Effect är ju ett spel som jag funderar på att börja spela lite då och då. Jag menar, man måste ju ha lirat igenom det innan tvåan kommer. Fan också, för många spel och för lite tid.

    SvaraRadera
  2. har aldrig spelat detta =).. men låter jäävligt coolt med att använda sig av gamla saves. .hur funkar det må tro?

    SvaraRadera
  3. Rawk: Äh... du lär få tid att spela på hemmet sen om typ 60 år. :)

    Färne: Asså, 'Mass Effect' är inte ett fullt ut linjärt spel även om det följer vissa mönster. De val du gjorde i ettan (t.ex. vilka raser du valde att hjälpa eller vilka snubbar du råkade likvidera) kommer del två i serien "komma ihåg". Förmodligen kommer det att öka inlevelsen i mytologin och karaktärerna ännu mer. Det kommer dock gå att kunna spela spelet fristående från ettan, även om jag personligen inte rekommenderar det. :)

    SvaraRadera
  4. Tufft. hur många speltimmar snackar vi ungefär för att spela igenom masseffekt?

    SvaraRadera
  5. hmm... asså, jag spelar ju liksom alltid alla sidouppdrag och sånt... men jag skulle gissa på att du kan pressa dig igenom det på 20-25 timmar.

    SvaraRadera
  6. Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga II (PS2) ska också utnyttja save-filer från ettan på något sätt. Jag vet inte hur för jag rensade bort dem och köpte aldrig tvåan...

    SvaraRadera