11 september 2008

OZ Eternal

Den 22'a oktober släpps äntligen sista säsongen av OZ på DVD. Visst... den har funnits ute länge som U.S.A.-utgåva, men jag råkade köpa den skandinaviska versionen av första säsongen, så då fick jag ju bara lov att fortsätta på samma spår. Här följer några hedersutnämningar till några av de karaktärer som varit med i serien.


#93A234 - Simon Adebisi
Simon vinner lätt priset för bästa hatt, men skall självklart även ha cred för sina otaliga små dansnummer i serien. Adebisi lives!





#92S110 - Vernon Schillinger
Vinner priset för roligaste one-liner. Jag vet inte om det är jag som har dålig humor eller allmänt dålig värdegrund, men något av det roligaste som finns är när han med bekymrad uppsyn säger; "The niggers are up to something".



#97W566 - Kenneth Wangler
Får priset för mest störande karaktär. Han är stereotypen av en uppkäftig liten gangstahiphopare, och när han väl lägger till sig smeknamnet "Bricks" är alla fördomar införlivade. Missförstå mig inte, jag älskar att störa mig på honom. Det är helt enkelt en underbar karaktär.



#99K871 - Yuri Kosygin
Får pris för sin enorma kallhet. Det finns ingen som är så kall och kirurgiskt precis som denne underbara ryss. Erbjuder sina tjänster till högstbjudande... om han inte känner för att terminera dig för skojs skull, villsäga.



Unit Admin. - Tim McManus
Det finns ingen som är lika kass som Tim McManus, INGEN! Han verkar ha en sund och human syn på människor, och han vill verkligen att fångarna bättrar sig så att de kan leva ett liv utan kriminalitet... men... han är så kass! Hans privatliv är miserabelt, han gör egentligen allt för att få självspegla sig i hur duktig han är och han raggar på alla kvinnor som råkar stiga innanför fängelsets murar. Kasshetspriset, helt enkelt.


Har du inte sett denna underbara tv-serie förut så kolla upp den. Det är få serier, om än någon annan serie, som har varit lika bra under så lång tid som OZ.

3 kommentarer:

  1. OZ är så sjukt bra. Fastnade för serien då den gick på 3:an där runt 2004/05, Sen har jag även sett den i sin helhet två gånger på ZTV. Det ena varvet envisades de att visa avsnitten kl 2 på natten. Nu har jag säsong 1-3 och ska väl köpa 4-6 så snart som möjligt. OZ pissar ju på andra fängelseserier som Prison Break och liknande. Det enda med fängelsetema jag anser kan konkurrera med OZ är Blood in, Blood out.

    SvaraRadera
  2. The Shawshank Redemption spöar till och med Blood in, Blood out...

    SvaraRadera
  3. Såg att dom ska släppa alla 21 DVD's i en box för ynka 649:- (cdon.se). Känns lite drygt, men det gör inget. Jag har ju bara en kvar, men ändå. ARGH!

    Vatos Locos forever!

    SvaraRadera