09 september 2008

HK-47 i massproduktion?

Det verkar som att MMORPG'et som Bioware har haft i utveckling, under ett bra tag nu, är ett nytt 'Knights of the Old Republic'. Tydligen så verkar det vara så att de rykten som florerar faktiskt stämmer, på ett eller annat sätt. Lucas Arts vill säkerligen ta del av alla de online-spelare som prenumenerar på att få spela, och vilket annat upplägg än det 'KOTOR'-serien har skulle fixa det, under Star Wars-flagget?

'Meatbag Bloodbath' till XBOX 360?

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till online-delen än, för spelet/spelen fungerade underbart som vanliga RPG'n. Bioware är förmodligen bäst i världen på att berätta interaktiva historier, men det är uppenbarligen en helt annan sak att göra det till tusentals spelare samtidigt, och fortfarande hålla de högt ställda krav som de inbitna fansen har. Personligen hoppas jag på att detta MMORPG är ett helt annat spel, eller rentav en helt annan spelserie, och att det nästa 'Knights of the Old Republic' vi får se verkligen är ett RPG för en spelare.

4 kommentarer:

  1. Jag har läst det där ryktet jag med och det verkar som det vägrar dö. Vilket ofta, men långt ifrån alltid, tyder på närvaro av viss sanning. Att KOTOR redan är ett inarbetat namn och dessutom ett aktat sådant borde ju göra det logiskt att man väljer att använda detta som grund för ett online-rollspel. WoW fick ju rätt bra "gratishjälp" av att det just använde namnet Warcraft. Så att Bioware/LucasArt vill göra samma sak är inte så konstigt.

    Personligen hade jag nog hellre sett ett Kotor 3 då jag tycker att ettan är ett av de bästa rollspel jag någonsin spelat (Tillsammans med Oblivion, Final Fantasy 7 och Mass Effect). Men ett MMORPG är ju bättre än ingenting.

    SvaraRadera
  2. Jo, det håller jag med om. Alltså att det är bättre än ingenting. Det kanske blir hur bra som helst också, men man är ju lite skeptisk. 'Elder Scrolls'-serien lär väl tyvärr (?) gå samma öde till mötes också, om vi har otur. Det är ju i MMORPG'n pengarna och framtiden ligger.

    SvaraRadera
  3. Mjo det finns ju en risk för det. Förhoppningsvis har i alla fall Bethesda tillräckligt med resurser för att skapa ett riktigt vräkigt Elder Scrolls V vid sidan av ett eventuellt MMORPG nu då Fallout 3 är klart.

    SvaraRadera