31 mars 2009

Nu är det 45 minuter tills IPRED börjar gälla i Sverige


Snart börjar Sveriges drygaste lag gälla, alltså IPRED!

Vilket jävla skit det där är. Jag inser ju att det finns bra tankar med upphovsrätt och det har jag förståelse för, men problemet är ju att hela världen inklusive Sverige är ju som hög på fildelning. Har man väl börjat är det ju fan omöjligt att tänka sig vara utan fildelning. Fan finns ju inte lagliga alternativ som kan få mig att sluta. FAN kommer ju ta livet av mig om jag inte kan fildela!

Spotify har ju helt klart gjort att jag nu slutat ladda ned för att provlyssna på musik. Jag är fan så jävla retro och köper fortfarnde ändå min förbannade gamla CD-skivor som enligt mig är idag föråldrat medium. Nu när jag skriver om skivor så blir jag också så lack på att folk nu hellre föredrar kvantite framför kvalite på musiken. I helgen jämförde jag och Erik Meshuggas skiva mot likvärdig på Spotify och fan det är ju som en grötig hinna på mp3 och streamad musik. Sånt gör att har lust att slita bort diskanterna på ens feta dyra jävla högtalare och pissa i membranen!

Åter till Ipred.... Ja det jag stör mig på är ju att det inte finns något bra alternativ för att kunna se amerikanska serier på ett lagligt sätt. Ska man få tag i alla amerikanska serier finns det ju ingen möjlighet helt enkelt. Att jag ska mejla TV4 och Kanal 5 att ta hem det åt mig så att jag kan se den på TV kan man ju bara dömma om. Nääääe jag tvingar mig själv, i mitt tv-serieberoende, att ladda ned och nu i denna stund kallas jag för brottsling i vårt land. 

Fan vart är sammhället på väg...  Vart är de vettiga medielagarna!!  Fan serie går ju inte få tag i om man inte laddar ned. Utbudet krymper när det gäller musik film och allt om man inte kan ladda ned. Samt krossar utbudet på internet intesset för kvaliten på musiken när folk hellre streamar i 192 kbps än köper skivor med bra ljudkalite'. Å inte fan har jag hittat bra tjänster för okompirmerad musik och film på nätet heller. Blir så förbannad på hur allt som jag tycker är ett måste för att överleva går åt helvette. Internet fuckar upp med dessa lagar samt så stänger butiker som säljer filmer och cd-skivor.. Va fan!!! Ska fan kosta på mig 25 cent och ställa mig i kö till ett självmords-kiosk precis som i futurama.

Funderar tom för att betala för att kunna fortsätta med mitt beroende även fast det rent teoretiskt gör mig till brottsling idag. Tänkte kolla in https://www.relakks.com/ och se om det är vägen nu.. VAD FAN ÄR DEN RÄTTA VÄGEN IDAG? 

6 kommentarer:

  1. Tyvärr verkar det ju fungera så där...
    http://www.idg.se/2.1085/1.221465/supersegt-att-surfa-hemligt

    SvaraRadera
  2. Det här såg dock lite intressantare ut...
    http://vpn-review.awardspace.co.uk/

    SvaraRadera
  3. Någonting säger mig att detta kommer att vara ett av många många inlägg om IPRED. T o m Shaken var sugen på att börja blogga om detta nu sa han på lunchen!

    Ja, till att börja med så måste vi ju undersöka dessa olika vpn-tjänster. Vilken fungerar? Vilken fungerar snabbt? Vad kostar dom? Osv...

    SvaraRadera
  4. Kan OneSwarm vara något för oss att testa på kanske? Då kan vi alla tanka Färnes extremporr t ex. Och Svenke får vara den som står för alla fräna filmer via hans "kontakter".

    SvaraRadera
  5. Jag kommer inte ändra mina vanor det minsta. Ipred kan ta sig i häcken. Ställ mig inför en domstol, gör det! Era giriga jävlar. Så ska jag visa hur jävla mycket musik jag köpt och hur jävla många spelningar jag sett ENBART på grund av att jag kunnat upptäcka musik via gratis nerladdning.

    Piratnerladdningen skulle minska rejält med bra alternativ. Riktigt bra alternativ. ITunes är en bra början, men det är för dyrt. Spotify är för världelöst. Det är kvalitetsmässigt skräp. Spotify ÄR radio. Sämre än allt annat och fyllt med reklam.

    Ge mig en musiktjänst med bra kvalitet. Där det är gratis att streama i låg kvalitet och där man kan köpa skivor för ca 60kr stycket. Utan jävla DRM och sånt skit. Jag vägrar tro att ett album ska behöva kosta 99kr när det inte behöver tryckas på skiva, levereras i små askar och skickas med bil, båt och fly över hela världen.

    Skivbolagen har sig själva att skylla och så har det varit länge. Det håller inte att signa 100 artister när 90 av dem är en ren förlustaffär för skivbolagen. Skärp er! Er egen jävla hetsjakt på nya Madonna, Metallica, U2 och Sprinsteens har grävt den grav ni nu sakta vandrar mot.

    Framförallt. Dra åt helvetet era jävlar. Jag kommer inte sluta ladda ner musik för att ni lyckades skrämma några blekfeta lågutbildade politikerjävlar som borde ha stryk i stället för att bestämma hur vårt land ska styras.

    SvaraRadera
  6. Nej man kommer ju att fortsätta ladda ned men ja som jag förstår det är det framförallt om man laddar upp som man ligger lite sämre till. Sedan är det väl så att nu sparar internetleverantörerna historik på varje av deras kunder vilket polisen kan kräva att få ta del av. Så ja om jag nu skulle åka fast för att dela ut något och de begär en lsita på det så lär historiken fungera som en lång rad av bevis som man lär få betala dyrt för. Men som sagt det som talar emot denna lag är att det är en fruktansvärt kostsam lag för alla leverantörer av bredbandskommunikation och hur i helvette ska man kunna stämma mer eller midnre varje invånare i ett vårt land. Hela konceptet runt denna lag är så omgenomtänkt så det finns inte.


    jag kör oneswarm på test med några men det innebär endat att de personer du har addat i ditt privata ntverk delar datan krypterat. Det kräven ändå att någon ska ladda ned till det privata nätverket. Tycker det är lite bökigt och inte alls riktigt som jag vill använda mig av.

    Sedan har jag läst att mycket av dessa VPN-tjänster är sega och vissa verkar tom ändå logga sina kunder vilket gör att polisen kan be om att få loggarna osv. Men det är vad jag läst vet dock inte hur det egentligen fungerar i praktiken. Vet iallafall att det kommer ta ett tag innan alla internetleverantörer hinner uppgradera sina nät så att de kan logga sin trafik. Det är garanterat inte gjort 100% för alla nät.

    Men man kan alltid hacka andras trådlösa nät och ladda via dem vilket gör dem skyldiga till brott de inte begår. Ett cracka WEP lösenord finns en hel del guider på nätet hur man gör, bland annat på you tube. Har du ett trådlöst nätverk hemma kan du alltid skylla på att någon crackat din router eller du kanske tom har nätet helt öppet utåt. Då kan alltså vem som helst kunna ladda ned från ditt externa IP och därmed är det då omöjligt för dem att påvisa att det var just du som laddade ned detta om de nu inte konfiskerar din dator och kan hitta bevis där.

    Tänker själv ta de tlite lugnt i veckan men att sluta tanka tror jag blir mycket svårt.

    ja det är också ett helvette att folk börjar föredra kvantitet framför kvalite.. men men förhoppningsvis kommer det finnas av båda om nu inte alla för för sig att mastra sina skivor som metallicas DM, för den skivan låter förjävligt i mina högtalre måste jag säga. Att göra om den till mpr vilket innebär komprimering av något som redan har maxat loudnessen gör att basen slår igenom ännu mer i min mp3-spelare. aldrig en hit att komprimera musik genom att det innebär att loudnessen på materialet blir högre. Alltså om den nu redan är maxat som på metallicas skiva så är skit ut ett faktum. I framtiden kanske man tvingas rippa LP-skivor få tag i material med låg utsignal. =)

    SvaraRadera