31 mars 2009

Idag tycker jag synd om er!

För ni kommer inte fatta hur jävla bra det här är.





Som kidsen skulle säga. La Coka Nostra up in this BIATCH!

5 kommentarer:

  1. Fösta låten: enformig låt tycker jag. Och jag kunde inte ta till mig om texten. Det är alltid mitt största problem med amerikansk hip-hop. Tråkig refräng också. Dessa kan vara rätt bra ibland. Jag fick lust att göra en svensk version av denna och sjunga "Ja ä svensk!". Och sen leker jag med tanken på att göra om musikvideon till svenskt innehålll, svenska flaggan osv, men då hade det dock blivit värsta nationalist-låt'n. Det lite tuffa är väl att alla är vita, det är ju lite ovanligt inom hip-hop.

    Andra låten: snackar om pickadoller och knark och siktar med puffran in i kameran, det är bara de storarslade brudarna som saknas. Det är EXAKT sånt här som gör att jag inte får ut något av denna typ av skitmusik i 9 fall av 10. Jag kan inte relatera över textinnehållet och det är väl mycket därför hip-hop ska vara intressant. Nä, fy fan. När det finns hårdrock fattar jag inte varför man ska lyssna på sådant här.

    Sammanfattningsvis två för mig rätt intetsägande låtar. Jag tycker det inte var tillräckligt mörkt.

    Här är en förjävla bra hip-hop-låt, som har en rolig text och cool rap – och dessutom är på svenska:
    Fattaru – mina hundar.

    SvaraRadera
  2. Bra grejer, tunga beats.

    Erik, det är imponerande att du orkar skriva så mycket om nåt du inte gillar.

    Låten går inte att göra i en svensk version, just för att USA och Sverige är så olika. Om du lyssnar lite, lite på texten, ex:

    "Land of the free, home of the brave, my world is a morgue
    One day I’ll lay alone in a grave, still my dome is enslaved
    In the haze of the power I crave
    I can’t help it, this is how I was raised"

    och

    "I need a blowjob and a pizza"

    Då kan du ana att det här kanske inte är en rakt av förhärligande och hyllande låt. Det går inte att älska och hata Sverige på samma sätt, extremerna finns inte här.

    Vad gäller pickadollerna så är det symboler man får på köpet, även om man gillar det eller inte. Ungefär som hornnäven som jag tycker blev uttjatad för rätt länge sedan, bortsett från hur klassiskt, kul eller glimten i ögat det är när tjejer och killar med en gitarr gör det.

    Inte tillräckligt mörkt? Jag vet inte vad du menar/vill ha. Kolla/lyssna första låten igen. Det här kommer aldrig vara tillräckligt mörkt, om dom så rappade om sprängda barnskallar och inre demoner till kyrkklockor och demonvrål. Det är snarare så att hiphop inte är tillräckligt du.

    SvaraRadera
  3. Erik:
    Du har tyvärr missat helt vad första låten handlar om. Samplingen i början hade ju varit en rätt bra hint om att det inte är en hyllningslåst utan helt tvärt om. Johan förklare det riktigt riktigt bra. Lyssna på storebror Erik. Han har förbannat bra koll.

    Andra låten har du missförstått med men det handlar väl snarare på att du inte har det kulturella kunnandet snarare än att du inte förstår vad de säger. "Coke" är ju som bekant slang för kokain, men det används även som slang för dope, som i sin tur är slang för något som är coolt. Att säga That's coke är lite som att du kanske skulle säga "Det där är rock" om nått du tycker är coolt och hårt. I fallet "That's coke" handlar låten om hur hårda de är. La Coka Nostra alltså. Inte helt olikt tusentals rocklåtar som handlar om att röja, dricka sprit, ligga med chicks och så vidare. Pistolerna är en symbol för det hårda. Makten. Vilket i sig är lite illa men en sanning de växt upp med. Mycket av hiphopen kommer från fattiga områden där den som hade den största pistolen hade den största makten och där livet endast handlade om att överleva och drömmen var att bli rik. Oavsett hur.

    Du säger att du inte relatera över textinnehållet och att det hindrar dig från att uppskatta den här typen av musik. Kan du relatera till metallicas texter? Kan relatera till James texter om tungt missbruk och till att vara en slav under droger och så vidare? :)

    Johan: Grym kommentar. La Coka Nostra är ju ett litet all star team om man kollar till vilka medlemmarna är. :)

    SvaraRadera
  4. Everlast är fan lysande!!

    /Dragan

    SvaraRadera