17 mars 2009

Nine Inch Nails - The Gift

Jag skulle kunna nöja mig med en enkel länk och en bild men det blir så mycket roligare med en dillande text. Om ingen skriver nått finns här ju inget kul att läsa. Ni som läst mitt senaste NIN-inlägg bör vid det här laget ha koll på thisoneisonus.org, eller nyligen köpt alla Håkan Gnällströms plattor. Hur som, thisoneisonus-communityn har jobbart hårt och jobbat bra med sitt projekt kallat "Another Version of the Truth" och som en liten teaser har man nu släppt ljudet från denna skapelse för nerladdning.

So what? Kanske ni tänker. Så jag påminner er om att en del i detta jätteprojekt består av HD-material komplett med färdigmixat ljud inspelat och levererat (inofficiellt) av Trent himself och från turnén Lights in the Sky Over America. Det innebär kort och gott att det thisoneisonus nu släppt nästan kan klassas som ett riktigt livealbum med NIN. I alla fall den delen av släppet som kallas The Gift (Another Version of the Truth har även en del material fans spelat in). Ljudkvaliteten på det av NIN inspelade materialet är klockrent och helt klart duglig för ett riktigt släpp och jag är aspeppad. Sitter och lyssnar på FLAC-versionen och den är bara så bra. Det är riktigt intressat att få höra låtar från Ghosts i-iv och The Slip framföras live. Bra jävla grejer helt enkelt.



4 kommentarer:

  1. fuck yes. Det är indeed ett mycket intressant projekt att följa.

    Det snackas dock bara om DVD och jag vill ha en Blu-ray med surroundljud ty det hade Trent själv gjort!

    SvaraRadera
  2. De börjar med två stycken DVD:er. Sen blir det en hel del andra format, däribland bluray. Eftersom det mesta av materialet från Trent är i 720p och 1080p borde det kunna bli riktigt sweet. Angående ljudet så är det ju helt beroende på vad Trent släppt ifrån sig för mix till HD-materialet han läckte. Det verkar vara en vanlig stereomixx tyvärr, men det lät som att det inte var kört för det.

    SvaraRadera
  3. Åter igen känner jag peppen på livet och skippar konceptet att vårdeppa!

    SvaraRadera
  4. Jag vill ha en Blu-ray med surroundljud ty det hade Trent själv gjort! ;) Näe men det blir nog balliball det där.

    jag har aldrig förstått vitsen med att vårdeppa.

    SvaraRadera