24 mars 2009

Crack The Nordin – pt.II


För att göra min pina ännu värre så har någon/några vald att göra Crack the Skye tillgänglig att ladda ner via torrent. Förutom en mp3-version (320kbit/s) finns även det en flac-version. Personligen är jag ju ett fan av flac, som några av er kanske redan förstått, men inte fan ska man piratkopiera för det.

Crack the Skye släpps i Svenska butiker imorgon! Så istället för att sjunka så lågt att stjäla musik, vänta istället till imorgon och köp den i butik som vanligt folk.

Ska bli jävligt spännande att få höra Brann (trummis i Mastodon) sjunga på den nya skivan. Hur låter det? Kommer trumspelet vara lika komplext och engagerande som på tidigare plattor, eller tar han det lite lugnare för att klara av sången? I och för sig spelar han ju inte in sången och trummorna samtidigt. Men det kanske finns en vilja hos bandet att de ska kunna spela låtarna live, som de låter på skivan, utan att göra förändringar. För Mastodon har pratat om att de skulle vilja spela Crack the Skye i sin helhet under vissa livespelningar och sätta ihop någon form av teater-/performanceshow att spela upp under giggen. Utöver det har de också snackat om att spela in en kortfilm till varje låt. Gitarristen Bill Kelliher säger att det här förmodligen blir Mastodons motsvarighet till Pink Floyds The Wall.

Kommer bli riktigt, riktigt, riktigt intressant att se vad Mastodon bjuder på för show när de besöker Sverige till sommaren… Men förmodligen kommer de inte lägga så mycket krut på gigg de själv inte headline:ar , men jag/vi kan ju alltid hoppas.

7 kommentarer:

  1. JAg har tjuvlyssnat. Det är lite lugnare och mer mystiskt. Och jävligt bra.

    Det jag önskar mest av allt just nu är en turné där Mastodon får köra själva, på mindre ställen. Det.. är vad jag önskar mest av allt just nu. Sen Metallica-spelningen anser jag att det är helt värdelöst att se förband. Iaf förband åt metallica.

    SvaraRadera
  2. Ja du har ju gång på gång bevisat att du är en svag människa när det kommer till dessa saker, Erik. Förvånad att du hållit ut så här länge.

    Anledningen till att det är värdelöst att se förband är Metallica-publiken. För över lag se är ju den publiken ganska enögda och bär stora skygglappar. Och det är ju inte så roligt om endast 5% av folket på ståplats är intresserade/vill se förbandet.

    Men om jag förstått Mastodon rätt så är de jävligt sugna själv på att köra en egen turne med denna platta. Och det går ju inte direkt att klandra dem för att de velat vara en del av The Unholy Alliance, som har dragit västvärlden runt de senaste åren. Det är ju svårt att tacka nej till den publiken och exponeringen. Men just nu headline:ar de en turne i USA med Intronaut och Kylesa som förband. Förhoppningsvis kommer de över till Europa med ett liknande paket till hösten/vintern och kör en sväng. För innan och under sommaren är de ju redan ganska fullbokade redan.

    SvaraRadera
  3. Nej nej, du har fel. Jag har många gånger visat mig stark när det gäller att vänta med att lyssna på skivan tills jag har den i min hand. Denna gång resonerade jag dock som så att Mastodon ville att jag skulle lyssna på skivan på myspace. Men visst var det lite svagt ändå, det kan jag medge!

    Jo, en anledning till att det är värdelöst att se förband åt Metallica är publiken. Men den stora anledningen är.. LJUDET. Jag har aldrig varit med om sämre ljud för förband än vad det var senast. Därför är det värdelöst att se ett band som t ex Mastodon förband till Metallica. Jag såg dock Mastodon live för första gången under just nämnda Unholy Alliance-turné 04. Men det var helt andra förutsättningar mellan banden då. Mastodon europaturné snart! PLEASE!

    SvaraRadera
  4. Jg fattar inte varför förbanden ska måsta ha så jävla kasst ljud. Varför i hela fridens dagar kan inte Metallica ställa upp låta förbanden spela på deras grejer, i alla fall till 80%?

    Kan tänka mig att de som hade sittplats på Globen knappt hörde The Sword. Jag stod fem meter från scenkanten, utan hörselskydd och tyckte ljudet var för lågt. Hade det varit i mitt egna vardagsrum hade jag skruvat upp volymen med 30-50%.

    Vi får fan hålla utkik efter Mastodonspelningar och kanske göra den där "Scottlandsresan" som aldrig blev av för några år sedan.

    SvaraRadera
  5. fuck it all!

    CDON är sopor som vanligt. Har inte skickat min Crack The Skye iaf.. Har någon annan fått sin? Hur ligger det till för Fredde som beställde från Ginza?

    SvaraRadera
  6. Jag kollade min orderhistorik för CDON nu och jag har beställt skivor för 22647 spänn sen 06. De jävlarna. Jag är en cp-stor kund för dom. En kund som de troligen kommer att tappa nu. FAn, när jag kollar in utbudet på Mastodon så finns ju inte ens denna super deluxe med längre. Helvete.

    SvaraRadera
  7. Min är skickad från staterna iaf.

    SvaraRadera