19 mars 2009

Nordin listar 2008 års bästa skivor

Okej, nu var det dags för mig att dra mitt strå till stacken och lista 2008 års bästa skivor. Känns faktiskt bra att jag väntat längre än tidigare år innan jag satt listan i print. Det har gett mig mer tid att smälta och få distans till de plattor man avverkat under året som gått.

Listan är en klassisk Topp 10-lista. Visst skulle jag kunna utöka antalet platser med 5-10 stycken till, men för mig känns det inte rätt. Färre platser är hårdare, så är det bara. Inga bubblare, inga mjäkerier utan bara de absolut bästa skivorna. Sen har jag varit jävligt kluven hur jag ska göra med Airbournes Runnin’ Wild, den gavs ju faktiskt ut redan år 2007 i USA, men eftersom andra på denna blogg verkar struntat i det faktum har även jag valt att göra så. Med det säger jag inte att den finns med på Top 10-listan bara att jag valt att inkludera den bland kandidaterna. Slut på snicksnacket.

#10. Airbourne – Runnin’ Wild
- Come on katten, det svänger ju.

#9. Satyricon – Age of Nero
- Det var allt ett hålligång-party!

#8. Kings of Leon – Only by the Night
- Kittlar dödsskönt i kistan.

#7. Intronaut – Prehistoricisms
- Men du. Vad är det här? Vilken lattjo liten pryl!

#6. Cult of Luna – Eternal Kingdom
- Jag tänder på den här låten, ös på grabbar!

#5. The Haunted – Versus
- Jag ähhhhh... tänkte inte ...klämma till honom så hårt.

#4. Opeth – Watershed
- Jag ska slita'n i stycken och jag ska klå han så att
...Åh, åh, oj oj oj. Ah, du sån skön låt.


#3. Burst – Lazarus Bird
- Du har en skön stajl!

#2. Meshuggah – Obzen
- Mitt i nyllet!

#1. Metallica – Death Magnetic
- ... Oboj, det här är livet.

6 kommentarer:

  1. Jo, jag vet att du har jävligt bra musiksmak men jämför vår topp:
    NÖRDIN:
    1. Metallica
    2. Meshuggah
    3. Burst
    4. Opeth
    5. The Haunted.

    RÖWK:
    1. Metallica
    2. Meshuggah
    3. Opeth
    4. G N'R
    5. Burst

    .. du har faaan påverkats lite av min lista;)

    I övrigt var det självfallet Kings of Leon som var utropstecknet. En bra skiva helt klart och singlarna Sex On Fire och Use Somebody har spelats flitigt mycket även här hemma i Hägerstensåsen men i mitt tycke är det katastrof att denna skiva kan gå före skivor som t ex Tiamats, Hellasnoppers eller framförallt Chinese Democracy som du helt verkar ha missat.

    SvaraRadera
  2. Vet inte om jag direkt blivit påverkad av dig, Erik. Däremot har ju CUM, som vanligt, haft ett stort finger med i spelet när det gäller vilka skivor jag väljer att köpa och lyssna på. Och hade det inte varit för eetFunks "remaster" av Death Magnetic och konserten på globen hade den aldrig tagit sig upp till förstaplatsen. Och det är ett faktum.

    Chinese Democracy har jag absolut inte missat. Och att du sätter den som 4:a, före Burst, det är ju ett skämt om något. Men så här i efterhand vore nog det att föredra. Första gången på länge jag köpt en skiva som bara blir sämre och sämre för varje gång jag lyssnar på den. Axel Ros borde ju för fan skämmas. Den skivan är fan slöseri med plast och papper.

    Tiamat är helt klart en bubblare. Hellasnoppers gjorde en coverplatta och i mina ögon så är inte det nog.

    Nu kanske det här väckte en lite känslor hos vissa men det var ju absolut inte meningen.

    SvaraRadera
  3. "Hellasnoppers gjorde en coverplatta och i mina ögon så är inte det nog.

    Nu kanske det här väckte en lite känslor hos vissa men det var ju absolut inte meningen."

    Haha, det var det visst det! :)

    SvaraRadera
  4. Nu måste jag reagera lite granna. Du sätter DM på förstaplatsen pga en egenmixad version av nån som kallar sig eetfunk och för att låtarna var bra live? Och utan detta hade den itne tagit förstaplatsen för dig? Det är konstigt. Och fel dessutom eftersom du då inte recenserar den rätta produkten endast.

    Att totalsåga Chinese Democracy är dumt också tycker jag. Gillar man bra musik och är ett fan av Axl Rose så bör man åtminstone tycka att skivan är lyssningsvärd. Å andra sidan är du ju lite .. annorlunda. ;)

    SvaraRadera
  5. Kan väl medge att min första kommentar inte var så genomtänkt utan mer bara lite bensin att slänga på elden.

    Det där dem DM är till viss del sant. Men anledningen till att jag skrev som jag gjorde var egentligen bara för att inte verka så tråkig och förutsägbar; "DM på förstaplatsen. Gud vad oväntat från Nordin". Men samtidigt går det ju inte att sätta någon annan platta som nummer ett. FUCK! Jag hatar det här. Den skulle ju egentligen vara utom tävlab.

    Sen det där med Chinese Democracy är också det delvis sant. Visst är det en okej skiva men jag hade förväntat mig mer och den släpptes när jag var jävligt inne i helt annan musik.

    SvaraRadera
  6. Jävla pyroman!

    Ja du lyssnade på porrmusik då. Därför har du inte tagit åt dig av Chinese Democracy. You sick fuck. FUCK! Fattaru!?

    SvaraRadera