29 augusti 2006

Senaste update

Jaha, vad har jag sysslat med den sista tiden då? Det kan man ju fråga sig, gör fan inte ett skit på dagarna och jobbar hela kvällarna, så på ett sätt suger allt just nu. Måste fan skaffa en dag-hobby. Alla tips är välkommna, utom de riktigt snuskiga.

Jag måste som alla andra bara nämna spelningen med Entomed, helvete vad den spelningen var välbehövd. Hela gänget var råpeppat och det var jävligt skönt att skaka sönder huvudet, vissa fick lite mer ont i ögonbryn och huvud än andra, ni vet vilka ni är :) Skönt att få se en riktig Stagedive med tillhörande surfning och som utfördes av självaste skäggfan him self. Tror nog att det var den första jag sett Erik eller ngn annan i vårt gäng göra. Efter spelningen Drog alla på Plattan och helt plötsligt skulle alla dra på Max. Erik och jag var förmodligen drygast av alla, eftersom vi vägrade att hänga med, utan drack vidare.

Fan vad jag är sugen på att flytta in i en ny replokal och få använda EGEN utrustning, har hittat den perfekta basriggen i min prisklass: JJlabs BSH300v + EB300v, kanske inte säger så mkt till de felsta men va fan, det är ju den perfekta basriggen. 6500 spänn och det går att komplettera med en EB315v och då kostar allt 9000 firrar. Fatta att ha en 4 x10 + en 15" baslåda + topp????VA! eller det kanske du inte gör? Lite synd att den är i brunt läder, hur rock är egentligen brunt?, jaja kanske får måla den med en tushpenna eller nåt.

Några vet ju att jag har varit i Norge nyligen, vissa inte. Tänkte dra lite kortfattat vad den handlade om. Jag, loobis, Andrej unt Anna bestämde oss på hamnfesten att vi bara måste dra och bila runt i Norge i sommar och framförallt fiska. Resan varade 13/8-18/8 och vi började det hela från Piteå. Sen drog vi mot Arvidsjaur, Arjeplog och upp mot den Norska gränsen. Första natten övernattade vi precis vid gränsen på den Svenska sidan. Där hittade vi en lite fjällsjö, men även en liten båt som vi "lånade". Det var lite komiskt det hela eftersom vi paddlade med plankor som vi hittade vid båten. Den kvällen fiskade vi Öring som vi sedan grillade på elden. Ja som ni förstår kommer hela historien vara så här hela veckan. Vi drog över till Norge nästa dag och styrde upp mot Nordnorge och staden Bodö, Där vi hittade lite broshyrer om ett fiskeställe alldeles i närheten som kallades Saltstraumen. Helt jävla sanslöst ställe, det var vid en väldigt strömmande fjord och vi hittade ett fiskeställe vid ett utlopp från ett annat drag. Har aldrig sett så mkt fisk i hela mitt liv, eller framförallt Sej. Fick napp på varannat kast ung. och vi fick sammanlagt ca 17-18 Sej. loobis fick 9 av dom :)

Vi campade vid ett nytt vattendrag varje natt och hade det jävligt skönt, när vi på onsdagen mitt under resan fick för oss att vi måste börja bege oss hem till Sverige så att vi hinner hem till den 18:e. *Poff* Så var vi hemma i Sverige och upptäckte att vi var väldigt nära Åsele, detta alltså efter en dags biltur och letandet efter det perfekta övernattningsstället. Ångesten började krypa uppför nacken, fan vi var ju nästan HEMMA, och hade halva tiden kvar av resan. SUCK, vi tvärnitade efter vägen och började fundera vad fan vi gjort, vi kunde ju inte fortsätta hemmåt då var ju resan slut och det gick inte att åka norrut eller söderut. Jaha då var det bara att vända och åka de ca 30 milen tillbaka till Norge, vi åkte nog iaf ca 80 mil den dagen, men senare ångrade vi verkligen inte att vi åkte tillbaka till Norge, vi såg det som en lite omväg bara :)Så kan det gå, msåte bara berätta om sista övernattningsstället i Norge, alldeles vid en jävligt vacker fjord och vi stod och fiskade alldeles när högvattnet började komma in i fjorden och all den fisk det innebär. Annapanna drog upp en LAX på ett kg. Hur coolt är inte det, jag har då aldrig sett en livs levande lax, jävligt vacker var den och smakade betydligt bättre än fileerna på ICA MAXI. Andra coola fiskar förutom Sej och Öring som vi fick upp eller snarare Andre var torsk, makrill, men även en sjöstjärna och cool krabba. Det sjukaste Andre fick var nog en Stor jävla mås som han fångade i luften när den flög förbi, helt av misstag säger han, men jag blir lite skrämd. Han vevade in fågeln och fick lös den och då flög den iväg igen. Så vi har med andra ord en ny vinnare i grenen "sjuka sätt att fånga måsar". För er som glömt incidenten på midsommar vet inte vad jag snackar om.

Over and Out


Erik Rehnmark

erik.rehnmark@gmail.com

1 kommentar: