23 april 2008

Discipline - The Nordin Story

Okej, nu ska jag göra er NIN-kalv en tjänst och säga det ni uppenbarligen inte har förmåga att göra… Discipline suger något fruktansvärt. Den låten har ta mig fan en högre kapillaritet än både lera, tvättsvamp och din mamma tillsammans. Så fort jag spelar låten så längtar jag bara tills den ska ta slut och att Winamp slumpar fram en annan låt som jag kan lyssna på.

Det går ju inte annat än att hålla med Kriz om denna låten är väldigt likt det material som finns på With Teeth, både när det gäller låtstruktur och sound. Sen en sådan sak som att Trent ”missar” sin que och börjar sjunga för tidigt. Det gör ju bara att det låter som något fyllo slitit åt sig micken i karaokebaren på en finlandsfärja och inte det minsta coolt eller lagom ickeproducerat. Aaaa, jag blir förbannad bara jag tänker på det…

Men vad i helvetet WINAMP!!! (Winamp tyckte tydligen att jag skulle lyssna på Disciple ännu en gång och slumpade fram den ur spellistan)

Varför ska han ta ett steg framåt och två steg bakåt? För det är ju det han har gjort med Ghosts och nu den här låten. Men Ghosts var ju fan inte heller bra! Visst, det var ett nytt koncept i kontrast till Year Zero och ett jävligt viktigt sådant. För att släppa ett ”nytt” Year Zero skulle ju inte funka. Men bara för att Ghosts är nytt och annorlunda, jämfört med tidigare material, är det fan inte bra. Jag tycker inte att det finns någon anledning att krusa bara för att det är Trent Reznor som har gjort låtarna. För jag är fan inte någon NIN-kalv som diar i mig den skitmjölk som kassakon NIN spridit runt sig på slutet. Snarare är det ju så att jag kräver mer av NIN än vad jag gör av nya och unga band. Men det stämmer inte heller för bra musik är bra musik, skitmusik är skitmusik och då spelar det ingen roll vem/vilka som gjort den.

Avslutningsvis vill jag säga att jag nu fattar precis hur en del metallica-"fans" kände när Black Album släpptes. Och för er som inte fattade den liknelsen: DET VA’ FAN BÄTTRE FÖRR!!!

5 kommentarer:

  1. Tonen ni för. Jag önskar er alla frid och lite mera ödmjukhet. Oavsett.
    Som sagt, jag lägger ner alla Internetkommunikation för en obestämd tid.
    All the lååååve!

    SvaraRadera
  2. Ja, din ärlighet uppskattas även om du nu mest låter som den bittra och söndergråtna klimakterie-kvinna som du hänvisat till i en tidigare kommentar.

    Låten är inte kass, men inte bra. Den är ok, enligt mig. Ghosts I-IV är dock inte alls dålig, och det skulle den inte vara även om det var en annan grupp än NIN. Ta dig tid att förstå storheten i det.

    Och nä, allt var fan inte alls bättre förr. Bara din mamma.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker dock att Jonas morsa är bättre nuförtiden. Hon ställer ju upp på allt, förut var hon mer kinkig.

    SvaraRadera
  4. Jag skulle väl inte påstå att nya låten är skräp. Det är en soft NIN-With-Teeth-låt som trent helt riktigt lämnade utanför plattan. För den är inte tillräckligt bra. Men dålig? Nej. Och Ghost-släppet är fortfarande intressant ur ren musikalisk aspekt.

    Att hoppas på att Trent börjar producera saker som liknar Broken, Downward Spiral eller Fragile är nog som att hoppas på att Eriks morsa skulle bli oskuld igen.

    SvaraRadera