29 april 2008

CUM Topp 100 (#95-91)

Del två kommer här som utlovat. En vecka efter de senaste snabbrecensionerna så kommer alltså nästa fem, precis som ett paket på Posten. Vilket jävla uttryck egentligen: "som ett paket på Posten". Äh, jag har väntat på min Ghosts I-IV hur länge som helst nu, så det där uttrycket är bara g-h-e-y.

Nämen, seriöst. Jag ska försöka snabblyssna in mig på fem skivor i veckan fram tills jag plöjt alla hundra, så om 18 veckor borde jag vara klar. Hmm... så tisdagen den 2/9 borde med andra ord topp 5 komma. Jaja... vi ser väl. Känns kanske inte som att jag kommer orka ägna detta allt för mycket tid i sommar. Men men. Here goes.


#95 Poison Idea - We Must Burn (1993)

Ösig och punkig "thrash'n'roll". Sångaren låter ibla
nd som en hardcore-Danko... eller snarare som en blandning mellan Danko och Lemmy. Ibland lite thrash-skrik ala en wannabe-Araya. "Hung Like A Savior" är en klockren låt med ett långt gitarrsolo som fadar ut i slutet, ala "Hit The Lights". Awesome, för att citera Zacke. I "Hard And Cheap" och "Endless Blockades For The Pussyfooter" låter sångaren extremt mycket som en blandning mellan Lemmy, Gene Simmons och Rob Zombie, vilket får mig att undra om bandet kanske använder sig av två sångare. Ska kolla upp det. "Jessie's Arms" är även det en riktigt cool låt. Svängig och bluesig som attan. Rätt spretigt rent musikaliskt, men coolt till tusen. Måste lyssna mer på skiten!


#94 The Hellacopters - Supershitty To The Max (1996)

Som jag skrivit förut så har mitt Hellacopters-lyssnande tidigare varit begränsat till High Visibility och de skivor som kommit efter, vilket innebär att jag alltså missat detta mästerverk. Fredde snackar om Payin' The Dues som sin favorit, så det måste jag kolla upp snarast. Jag har såklart hört låtar från den här skivan förut, men aldrig lyssnat igenom albumet i sin helhet. Det är punkigt, slamrigt och underbart rock'n'roll och något jag skäms att jag missat. Dregen har alltså varit bra en gång i tiden inser jag ju nu. Jag har alltid tagit honom för en wannabe-rocker och poser som gör avslagen musik i BB. Trodde inte att hans tidigare roll i Hellacopters var så stor som den verkar ha varit. Fuck it. Nu svamlar jag. Fuck you. Käft.


#93 Turbonegro - Ass Cobra (1996)

En skiva jag lyssnat en hel del på förut och det är väl ingen nyhet att den är kung. Med låtar "Denim Demon" (som Dirty f.ö. repade ett tag), "The Midnight Nambla", "I Got Erection" och icke att förglömma "Raggare Is A Bunch Of Motherfuckers", så är det här en Turbonegro-skiva som bör ingå i skivsamlingen hos varje rocker med någon form av självrespekt.


#92 Trouble - Manic Frustration (1992)

Härna änne bandä ja aldri lysst te förr, mä sejten så kung he ä. Det är gammal 70-talsriffrock så det förslår, och då snackar jag Sabbath-style. Lite Down-igt sådär, med en sångare som ibland låter Cornell, ibland gay. Alltså inte samma tryck i rösten som Cornell, men som ändå har en fläkt av Seattle. Samtidigt så känns det hela lite grungigt rent musikaliskt också. Fan. Jag vet inte hur jag ska placera skiten förutom att jag kan säga att det är BRA SKIT. Fan. Måste lyssna mer på dom här. Vilka är dom? Har aldrig hört talas om dom förut. Men det är bra. BRA! Fan. BRA! Öppningsspårets introriff fick mig att veta att jag skulle älska skiten och det kommer ni också göra.


#91 Slipknot - Slipknot (1999)

Det här är alltså ett band bestående av nio personer med masker. Så här i början av sin karriär så ville dom inte ens berätta vad dom hette, utan kallade sig endast vid nummer (#0-8). Det ryktas om att dom spyr och har sex på scen, så dom verkar lite skrämmande sådär. Dom har visst släppt två skivor efter den här självtitulerade debuten, och det ryktas om att dom ska släppa något nytt i år. Aldrig hört dom förut, men blev rätt glatt överraskad. Den där låten "Wait And Bleed" var riktigt häftig.


'Till next time: All the fuck in the world!

3 kommentarer:

  1. Den här gruppen om fem skivor känns lite intressantare än den förra böghögen du rescenserade. Och vi har ju några moderna klassiker i Slipsknuten, Hellasnopparna och jeansbögarna från Norge. Trouble har jag också lyssnat en hel del på (hela kvällen igår i princip) och det är det är ett förjävvla trevligt band. Hur kul som helst detta, man upptäcker ju nya band som man aldrig skulle hitta annars!

    Och till sist: vems jävla förslag var det att vi skulle repa Denim Demon egentligen? Lilläschk?

    SvaraRadera
  2. Jag minns fan inte. Kan det ha varit han? Det måste det va?

    För övrigt stavas det "recenserade" och inte "rescenserade". =P

    SvaraRadera
  3. Det måste ha varit äschk eftersom han är ju inne i såna där ackord-punklåtar framför riffiga smällare. Sjukt tråkig låt att repa iaf eftersom vi inte hade nån sångare :D

    FAN! Min officiella ursäkt är att jag slant på tangentbordet och ett s råkade hamna där.

    SvaraRadera