22 april 2008

CUM Topp 100 (#100-96)

Och så har monsterarbetet med att plöja Close-Up Magazines Topp 100-lista 1991-2008 äntligen börjat. Svenke har underbart nog dragit hem alla skivor och jag har tankat dom. Ja, jag vet. Mp3-motståndaren Kriz tankar och lyssnar på skivor. Men vad fan. Jag saknar 67 av dessa 100 skivor, och det skulle bli åt helvete för dyrt att köpa alla nu. Just nu alltså. För många av dessa kommer nog smackas hem inom en snar framtid.

Jag kommer lyssna igenom varje skiva 3-5 ggr, och sedan (exklusivt för er!) skriva en snabbrecension grundat på mitt första intryck av skivorna. Kommer ta alldeles för lång tid att lyssna igenom alla skivor så att jag känner till dom på en "bekväm" nivå. Jag kommer nog att göra det i sinom tid, men snabbrecensioner är vad som gäller just nu. Jag kommer börja bakifrån med #100 och köra fem i taget.

Here goes.


#100 Soundgarden - Badmotorfinger (1991)

Vad ska man säga? Den här har jag ju hört hur många ggr som helst, och den är ju helt klockren. Det vet ni. Orkar inte skriva något mer. På min egen lista skulle denna hamnat mycket högre, vilket inte är så konstigt. WHEN YOU STAAARE AAAT MEEEEEEE!!!!!!


#99 Grave - Into The Grave (1991)

Ett grymt och svenskt jävla dödsband som mig gått helt omärkt förbi. Är dock den första att erkänna att jag inte är den största dödsfanatikern. Men det e kung. Och det är ju fd. Entombed-basisten Jörgen som vrålar. Det e tungt och snabbt och lite gay sådär, men jävligt kung!


#98 Vader - Back To The Blind (1997)

Ett av Davids absoluta favoritband. Har bara gett denna skiva ca tre genomlyssningar och det är mycket att ta in, men jag gillar det skarpt. Thrash-döds från Polen. Vad kan man ogilla? Det här e nog den av dessa fem första skivor som jag kommer lyssna mest på nu i början.


#97 Tragedy - Vengeance (2002)

Ett till band som jag aldrig lyssnat på, eller ens knappt hört talas om. Även här smakar det döds, och det e riktigt bra. Endast tre genomlyssningar här vilket gör att jag inte kan säga mer än att jag gillar det. Skarpt.


#96 Bad Religion - Recipe For Hate (1993)

Ett band som väldigt många verkar gilla väldigt mycket. Och även här ett band jag hört väldigt lite av. Den närmsta bekantskapen jag haft med Bad Religion är via låten "Infected" som finns med på det första Guitar Hero-spelet, och som jag gillade. Denna låt är dock inte med på denna skiva, men här finns en massa andra låtar. Har kört den här skivan ca fem varv, och i skrivande stund är den nog inne på varv sex. Trall- eller skatepunk, kalla det vad ni vill men det är faktiskt riktigt bra. Jag har aldrig varit något cp-fan av denna genre, men det här är faktiskt kung. "American Jesus" och "Struck A Nerve" är två höjdarlåtar.

Ska börja ta itu med plats #95-91 ikväll eller imorgon.

Puss & kram!

13 kommentarer:

  1. Jag slutade läsa detta inlägg efter endast fem rader.

    SvaraRadera
  2. Bra bra! Bra initiativ. Men jag gillar inte snabbrecensioner. Usch och fy. Man har egentligen ingen rätt att döma en skiva efter så kort tid. Men jag förstår tanken ändå! Ball operation att göra.

    Men däremot tror jag att du ljuger lite grann att du har hunnit med 3-5 genomlyssnar på alla dessa fem plattor. Ok, badmotorfinger går ju bort, den kan du ju. Så då har du fyra skivor kvar. I snitt fyra genomlyssningar på varje. Hur lång är en skiva i medellängd? Ingen aning. Säg 30 minuter då. Då har du två timmar lyssning på varje skiva. Åtta timmars lyssnande. Hm, ja okej inte så förbannat mycket men ändå. När hann du med det? Du tankade väl skiten igår? Eller? Och så har du sovit. Och jobbat. Och bajsat (du bajsar länge). Så du ljuger lite!

    SvaraRadera
  3. Nordin: Det är för att du är en fitta!

    Erik: Började tanka i söndags, men började lyssna igår. Var dock hemma redan kl 14 så jag hade gott om tid. Har inte lyssnat på Soundgarden alls. Lyssnade igenom:

    Grave tre ggr = 3 x 42min = 2h 6min.
    Vader tre ggr = 3 x 28min = 1h 24min.
    Tragedy tre ggr = 3 x 39min = 1h 57min
    Bad Religion fem ggr = 5 x 37min = 3h 5min

    Total tid: 8h 32min

    Lyssnade ca 4-5 timmar igår och 3-4 timmar idag, så nej. Jag ljuger icke!

    SvaraRadera
  4. Du har fan inget liv. Du borde skaffa en tjej eller nåt din tragiska jävla musikidiot.

    SvaraRadera
  5. Mycket bra initiativ!
    Har själv tänkt försöka lyssna igenom alla de skivor som finns med på listan som jag inte äger.

    SvaraRadera
  6. Nu skulle jag ju säga en sak men insåg jag läste fel. Jaja, jag säger ändå. Tycker ni inte Superunknown är den oumbärliga av Soundgardens alla skivor? Jag gillar egentligen bara 4-5 låtar på Badmotorfinger.

    SvaraRadera
  7. Superunknown är Soundgardens MOP. Inget snack om den saken. Badmotorfinger är också jävligt bra, men inte ens i närheten av Superunknown, så var inte orolig - vi tycker som dig!

    SvaraRadera
  8. Det var roligt att du uppskattar Bad Religion. Deras skivbolag Epitaph har en hel hög av spännande band som är värda att kolla in!
    Om man nu gillar den falangen that is.
    Lyssna även på förra skivan Empire strikes First. Med BR alltså.

    SvaraRadera
  9. Vad skönt att jag är som alla andra.

    Jag har tänkt på en sak. Huruvida det finns en röd tråd i ämnet 'den bästa skivan är oftast nummer (siffra) i ordningen'.

    Nr 3 kan vara en bra siffra.

    Let There Be Rock
    The Number of the Beast
    MOP
    Reign In Blood
    So Far, So Good... So What
    In Utero
    Relationship Of Command

    Ids inte tänka mer. Nr tre är min röst iaf. Trots att The downward spiral är nr 2. Och ingen av Do not tailgate (fireside), Where You Been (dinosaur jr), Gentlemen (afghan whigs) är nr 3 heller. Fast sånt lyssnar ju int ni på.

    SvaraRadera
  10. Du har nånting där. Om man kollar på de klassiska banden liksom. Vid den tredje plattan har man utvecklats tillräckligt för att kunna skriva the masterpiece. Fast bland banden du räknar upp så håller jag inte med dig till fullo. Megadeth t ex, där håller jag Rust in piece och Countdown.. betydligt högre. Och In Utero.. va fan - Nevermind!

    SvaraRadera
  11. Panteras fjärde tycker jag e bättre än deras tredje och detsamma med Maidens. Machine Heads tredje e definitivt inte bäst, och inte heller Nirvanas eller Megadeths. Din teori håller inte riktigt hörrödudu.

    SvaraRadera
  12. Fler 3:or tillika mina favoritskivor med respektive band/artist.

    After The Gold Rush
    Static Age
    Among The Living
    Mellon collie and the infinite sadness
    Songs for the deaf


    Jaja! I min värld är nr 3 den bästa skivan iaf.

    SvaraRadera
  13. Ah, ingen hann gnälla. Among the Living är visst fjärde skivan...

    SvaraRadera