25 april 2008

Back to the basics

Tycker Nine inch nails borde gå tillbaka till the basics of EBM och Industri!

Som detta av Hocico med Hederliga och enkla budskap. Walt Disney är ju som sagt Onskan själv!



Eller så kan man göra som skinny puppy som la grunden för Nine Inch nails att protestera lite mot skitmusik och visa att det faktiskt går att dansa till annat än hip hop och mainstream. *asg*
Alltså year zero hade ju ett syfte vad har egentlgein ghost för syfte och den nya låten?!! hallå?!


5 kommentarer:

  1. Tuffa videos med Hocico och Skinny Puppy! Puppy gillar jag ju men Hocico är inte något jag har berört tidigare.

    Problemet med NIN och Reznor är att vi måste låta honom få göra det han vill helt enkelt. Som Gammelmorfar Dread nämnde i nån kommentar nedan så är det bara att inse att vi inte kommer att få tillbaka ett NIN som låter som TDS eller Broken. Och det är ju ändå det som är tjusningen med det hela. Ett stort band som har funnits med i branschen länge har också ofantligt höga krav på sig. Där har Trent hamnat nu efter hans "misstag" att göra superskivorna Fragile, TDS och Pretty Ass Machine.

    Discipline är en enda låt också så man ska inte dra för häftiga slutsatser av den.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig helt Erik. Finns många grupper som liter av samma symptom. Fans som vill ha det förflutna tillbaka. Det man lätt glömmer bort är att musikskapande ofta kommer från själen. Det är ett kreativt skapande som hämtar mycket, om inte all, energi från skaparens inre. Själen, hälsan, humöret, ja allt sådan formar det som i slutändan blir ett riff, en låt eller ett Album.

    Därför kommer Trent aldrig mer skriva ett nytt TDS. Metallica kommer aldrig göra en ny MOP och Rage Against The Machine kommer aldrig någonsin göra en platta som är som deras debut. James 1996 är inte samma person som James 2008. Trent 1994 är inte samma person som Trent är nu.

    Jag har på senare år fått en annan syn på musiken. Tagit mig ifrån masskonsumptionen och "jag måste ha alla skivor av den och den artisten" - tänket (Med vissa undantag för sjukt feta deluxutgåvor). Om man nu inte gillar Discipline , Ghost I-IV eller nästa NIN-platta så köp den inte då. Lyssna inte. Ingen tvingar dig.

    Jag gillar Discipline. Jag insåg vilken skön låt det är när jag var ute och gick samtidigt som jag lyssnade på den. Takten i låten är helt i synk med mitt gå-tempo :)

    SvaraRadera
  3. Håller med dig Fredde. Lyssnade igenom Discipline typ 6-7 ggr samma dag som den släpptes, och har inte lyssnat på den sen dess. Men idag när jag gick omkring på stan och var på festpepp-humör så började den spelas i min mp3-spelare. Fick lov att köra den på repeat och hade den på det i säkert 25-30 min. Hur bra som helst att vandra omkring till en solig dag när man e på bra humör.

    SvaraRadera
  4. Jä, den passade in på gå i synk-tempot! Då är ofta musik som bäst. Jag ska testa att göra detsamma!

    Jag förstår dig Fredde i ditt tänk, och jag håller med. Men det finns ändå vissa plattor man ska ha som t ex de magiska Zeppelin-plattorna, Ozzy-Sabbath-skivorna, AC/DC-Bon Scott-skivorna, Metallica... :P

    SvaraRadera
  5. fan vad ni är åsiktslösa. jajaj här godkänner vi allt bara för att trent petat på det. Skulle det vara gary numan som gjort det hade det varit synth och ni hatat det. Det är väl trång-synth om inte av er!

    Å likt förbannat sitter ni alla där och hoppas på att metallica kommer släppa en nytt black album. Men icke! Som sagt man ska inte hänga kvar vid det gamla men man kan ju alltid hoppas att banden tar upp lite av sina gamla influenser och gör nått nytt av det.

    T.ex. hur mycekt har trent förändrat sig när det gäller sitt gnällande. lite mer man i rösten likt en mini-laibach hade faktiskt inte skadat. Kille behvöer ju fan skrika! han är ju fan gammal och ju inget annat liv än hans musik och hundar. killer behöver some love and tender i livet och vafrö i helvette skriker han inte högt som fan av ilska! Tror nästan han går på metadon och spelar nintendo 8-bitar hela dagen samtidigt som han blir tillfreställd av att se sina hundar slicka varandra i röven.

    jaja jag är pissed idag av andra anledningar. Sitte roch skriver exjobb och bara hatar att göra det. sorry trent älskar dig!

    SvaraRadera