23 april 2008

Discipline pt 2

Alltså. Jag är inne på den sjätte genomlyssningen av låten, och vad ska jag säga? En helt ok NIN-låt, om än lite för "glad". Den låter sjukt mycket With Teeth, och det e verkligen inte likt Trent att upprepa sig själv.

När With Teeth kom 2005 så var det ett helt nytt NIN, och när Year Zero släpptes ifjol så skilde även den sig markant från allt som Trent tidigare gjort. Med instrumentala Ghosts I-IV i år så vågar han sig även på ett helt nytt koncept. Att nu släppa något som låter så likt With Teeth är väldigt konstigt.

Det jag tror, eller iaf det min förhoppning är, är att EP:n som nu kommer släppas innehåller nyinspelningar av de leftover-låtarna från WT-sessionen som Trent har snackat om finns i sitt lager. Det skulle förklara mycket. För om Trent nu släpper en EP full av nya låtar som låter som Discipline så börjar jag oroa mig för att han håller på att stagnera som artist. Men ser man på allt han gjort de senaste tre åren så har jag svårt att tänka mig det eftersom han hunnit med så jävla mycket och varierat under denna tid. Hoppas hoppas. Börja knarka igen. Bli deppad. Skaffa brud och bli dumpad. Tvångsavliva dina hundar. Flytta tillbaka till New Orleans och låt Katrina Part 2 spola sönder din studio. Gå ner dig i skiten! Sluta kramas med brudar som tror dom e yngre än vad de ser ut. DOWN IN IT!
Det var mina tankar i ett ämne som verkligen berör denna blogg. =)

Och Anna: du har ju så jävla fel att jag knappt vet var jag ska börja. James är inte trovärdig pga all hype inför kommande skivsläppet? Vadå för jävla hype? Klart det är hype, men det e ju knappast något som Metallica, utan snarare media och alla fans, skapat. Skärpning! Och vadå att Trent gör en Madonna? I så fall gjorde han ju en Madonna med Only redan för tre år sedan. Herregud. Ibland pratar du ur röven. Haha. Nä, förlåt. Men jag har rätt.

Och Rick Rubin är för övrigt producenternas producent.


PS:
Och för övrigt, som jag sagt till Erik: är inte "Discipline" en jävla rehabig låttitel?

"Once I start I cannot help myself. Once I start I cannot stop myself"

Syftar det på att han inte kan sluta dricka/knarka när han väl börjat, för i så fall är ju låten förmodligen skriven runt WT-eran. Eller menar han att han nu inser att han e på väg att bli en work-a-holic som MÅSTE ge ut musik även om han vet att den e medioker? Nåt att fundera på.


PS2:
Ta inte illa upp, Mrs. Reznor. Bara diskussion, och inget påhopp. Även om du ibland diskuterar in dig i hörn du har svårt att komma ifrån. Puss på're!

9 kommentarer:

  1. Vi drar till LA och skjuter ihjäl hans hundra med sniper-geväret. Sen tar vi med oss Anna som får stöta på honom, så han blir lite kär och sen tokdumpar Anna honom. Sen pratar vi med massa drugdealers att erbjuda Trent droger, och om de lyckas får de extra provision. Konstant, dag som natt, tills gubbjäveln börjar knarka igen. Let's face it, han är för tillfreds med sig själv, han MÅSTE ner i skiten!

    SvaraRadera
  2. hans hundar menar jag ju såklar!

    SvaraRadera
  3. HE WAS UP ABOVE IT, NOW HE'S DOWN IN IT!

    SvaraRadera
  4. Låten handlar om, enligt en intern säker källa, PORRSURFANDE! Han kan int slita sig från sina 76 tums-skärmar.. han måste surfa in på en porrsite och när han väl ha börjat så måste han "göra klart". Han försöker få disciplin kring detta, dvs sluta med porren så han kan släppa ännu mer musik. Hm, jag är rädd att det inte dröjer så länge innan han lägger ut en privat porrfilm, döper den till Nine Inch Cock, och tjänar kosing som fan. Han är inte dum den där snubben.

    SvaraRadera
  5. Nä, han e så smart så det slår över.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Jag läser vad ni säger, men jag fattar typ inte vad ni försöker säga. Allt beror helt enkelt vilken relation man har till objekten och var man själv befinner sig i livet. Jag behöver något nytt. Något som inte är Trent eller James. Ny mark. Jag oroar mig för rockens överlevnad för det finns fan inget där ute. Jag köper inte hypen eller Rick Rubin. Producenternas producent eller inte.
    Erik du får nog dra med dig en psykiskt starkare människa till LA som ska charam Trenten, jag skulle ha fullt upp med att gråta mina ögon ut. Och det blir ju kanske inte så lyckat.
    Äh, sak samma. Jag ska vila från Internet och alla rykten och allt som har med modern rock att göra ett tag.
    Eller kanske åka till Indien och gå i kloster och få mig nån djävla disciplin.
    Övertygelsen framför allt. Fy fan vad jag är flummig. Och konstig.
    Jag ser likheten med Trent och Madonna som glasklar. Det var det första jag tänkte när jag hörde första tonen.
    Ehhh.

    SvaraRadera
  8. okej, tre punkter att spinna vidare på.
    1. "Allt beror helt enkelt vilken relation man har till objekten och var man själv befinner sig i livet. Jag behöver något nytt." . Japp, visst är det så. Alla har ju olika relationer till sina favorit- eller ickefavoritband. Men på dig tolkar jag det som att du är tokless på NIN när du skriver sådär. Å andra sidan skriver du ju att Discipline är "förbannat bra" så jag fattar ingenting. Vad du anser om Metallica är skitsamma egentligen, jag tyckte bara att din jämförelse banden emellan inte var jämförbar. Men visst, miljontals människor runt hela världen anser ju att Metallica är sjukt överskattade. Och det får de tycka!

    2. Jag tror inte alls att du kommer att lägga ner nätet för en tid framöver. Inte som den NIN-bög du är. Skulle du helt plötsligt lägga ner projektet att smacka nin.com flera ggr om dagen och försöka glömma dina drömmars man? Niet. Som jag sagt förut är du som gjord för nätet och dess teknik. Tänk positivt för fan. Webb 2.0 är the future. Hur i helvete fick du kontakt med mig t ex? Ja just det! NÄTET! Akta dig så du inte gör en Sandra Bullock och blir jagad!

    3. "Jag ser likheten med Trent och Madonna som glasklar." - Uppenbarligen! Men hur!?

    SvaraRadera
  9. Svar på punkt 3:
    Båda Trent och Madonna har passerat klimakteriet och vill vara unga och hippa. Men det de båda borde inse är att deras äldre material är jävligt mycket bättre och att denna jakt att ”vara nyskapande/återföda sig själv” inte alls funkar för med.

    SvaraRadera