18 januari 2007

Fan lär er se film ordentligt!

Sitter här och känner mig lite småförbannad på alla jävla människor som snackar om dessa jävla hollywoodfilmer och dess glans! Själv ser jag rätt mycket film och har börjat mer och mer insett hur hollywood fungerar. De leverar vad folk vill ha! Dvs amerikaniserat skit på rullband!

Just nu är det snack om filmen The Departed, vilket man själv såg redan 2003. Hur kan det komma sig? Jo jag såg orginalversionen såklart! Mou gaan dou/Infernal Affairs som den heter egentligen! En hong kongrulle som är som ni förstår likadan i handling som rip offen The Departed! En film som jag anser ligga högt uppe på min filmtopplista! Den Amerikanska komerm jag aldrig se dock...

Vilka mer ripp offer finns det att se.. Jo The grudge eller rättare sagt Jo-un eller The Ring, orginal titel Ringu...

Sitter nu bara och väntar på att de ska rippa Oldboy rakt av också..

Men fan som jag säger till Eriks bror på hans blogg.. Skärpning! Lär er er film och håll er till Orginalen! En rip off är alltid en rip off! Det konstnärliga värdet i en film kan aldrig återskapas av någon annan...




Fredrik Fernlund
fernlund@gmail.com

5 kommentarer:

  1. Mja, du behöver ju inte slita ditt hår i ursinne och brinna av totalt Färne. JA, det är tråkigt och tragiskt att Hollywood måste göra remakes på asiatiska filmer för att de inte kan hitta på något nytt och häftigt själva.

    MEN.. och ett stort jävla MEN.. The Departed är hur jävla bra som helst. Scorsese är the shit. Nicholson är the shit. Wahlberg är the shit och DiCaprio (som jag också äcklas av pga Titanic) är grymt sevärd.

    Ja, jag har sett Infernal Affairs för några år sedan och den filmen är grymt bra. och jag blev äcklad när jag såg att en hollywood-remake höll på att göras med Damon och CiCaprio i huvudrollerna.

    Men de har styrt om handlingen lite i The Departed, den utspelas ju på en helt annan plats bl a och som sagt, skådisarna gör filmen till en njutelse.

    Och att bara totalvägra filmen eftersom det är en Remake - mja, det är lite tråkigt tycker jag.

    The Departed är utan tvekan en av de bästa filmerna jag har sett på länge iaf.

    SvaraRadera
  2. Man kan förresten likna remakes på filmer vid covers inom musiken. Japp, originalet är alltid originalet och the shit MEN det görs ibland covers som är bra på sitt egna intressanta sätt. Exempel? Nine Inch Nails - Hurt vs. Johnny Cash version av Hurt

    eller Anti-Nowhere League - So What vs. Metallicas version av samma låt.

    SvaraRadera
  3. Jo jag blir lite lack över sånt här. Tycker man förstör det konstnärliga med en film genom att göra en remake av det.

    Varför i helvette måste man göra en exakt kopia av ringu eller jo-un?
    Det som skiljer är att vi får amerikanskt tal med usla dialoger, dumma blondiner som förstör känslan, omgjorda söta slut och överarbetade specialeffekter.

    Visst jag ska väl se departed bara för att göra det men jag kommer ändå äcklas av tanken att folk kommer att tro att Johnny Cash har skrivit hurt även om hans tolkning är en bra tolkning..

    SvaraRadera
  4. Ja, ring-filmerna och de där andra skräckisremakesen skiter jag i för jag hatar dom ändå. Oavsett om det är Hollywood eller asien,

    Cash tolkning är en djävulskt bra tolkning! Låtskrivaren till originalet tycker ju detsamma också.

    SvaraRadera
  5. Har inte sett någon utav dom så man kanske skulle se den första, sen remaken? Ja. Kanske det.

    SvaraRadera