14 september 2006

Din hybridkvinna?

Ja, konstigt skriviet men det jag funderar över är hur DU skulle vilja komponera din drömkvinna. Vilka kvinnor vill du plocka ihop för att uppnå hybridkvinnan. Vilka egenskaper, vilket utseende och vilken musiksmak ska kvinnan ha?

Hur ser din hybrid ut? Skrattade mycket när jag o Annas bror pratade om uttrycket...
___

Politik och val: Jag har suttit och kollat på material på svt i några dagar nu. Av det material jag har gått igenom har jag inte blivit klokare på hur eller vad blocken egentligen vill göra. Mestadels eftersom pajkastningen tar över i debatterna.

Fredde vågar aldrig säga att människor kommer kommer behöva betala fler saker med egna pengar än vad vi gör idag. Samtidigt tycker jag att han har svårt att verkligen visa hur den borgerliga enigheten ska kunna stärka oss internationell. Hans fokus ligger tillstörsta delen på att prata om Sverige. Jag tycker att han borde prata lite mer o hur vi ska klara den internationell konkurrensen om arbeten och företag. Det är viktigt att ställa vår konkurrenskraft i förhållande till andra för att visa hur vi ska kunna vara landet där ungdomar och invandrare vill arbeta. Idag går mycket av vår unga arbetskraft till Norge och Danmark för att hitta arbete...

GP vågar inte ta arbetarord i munnen. Den sociala säkerheten går före att Sverige ska kunna konkurrera på den internationella arbetsmarknaden. Men visst har s många bra bidrag osv som alla gärna skulle vilja ha. Men då är ju frågan om våra skatter någonsin ska kunna sänkas.

Ni vet hur jag har poströstat, men jag kan säga att det finns mycket i den centrala politiken som inte alls går ihop med den lokala. Min förhoppning är att borgerliga blocket vinner och jag får möjlighet att påverka arbetet i rätt riktning. Ta en titt på denna sida och klicka in på v-norr o m så hittar ni lite info om mina ideer. http://www.foretagarna.se/sverige/candidateguide.aspx?id=18280

__

Kanada: fler borde få möjligheten att bo här. Jag trivs som fisken i vattnet här borta. Ansvaret för arbete, skola, sjukvård etc ligger till stor del på individen här och det fungerar bra. Det finns ett socialt skyddsnät för dem som faller mellan stolarna och landet har progresiva skatter som fungerar. Max skatten här ligger på ca 40% i förhållande till Sv där en person som tjänar bra kan få skatta ca 65% av sin inkomst.

Det är möjligt att Sverige skulle kunna gå åt samma håll med en borgerlig regering i Sv. Men då krävs det att åsikter och traditioner förändras. Vilket kommer ta lång tid. Svenskar i stort lever i en skyddad värld där arbete är något man får och inkomst är något som varvas med diverse bidrag (bostads, barn, social etc).

Här finns en stark känsla av stolthet när en person har arbetat sig fram till egen försörjning. Vilket är självklart för människor här borta.

Jag kan skriva hela morgonen tror jag.
___

Avstånd:

I Sverige säger vi ofta att vi har konkurrens nackdelar i förhållande med andra regioner/länder pga logistik problem. Vi har också ofta diskussioner om infrasturktur problem, då trasiga vägar och taskiga vägtrummor försenar och bidrar till att de nordligare delarna av Sverige får bära lite hundhuvud i StorSthlm när politiker pratar.

Men låt mig prata om avstånd. British Columbia rymmer ca 3 Sverige och har ca 50 % av invånarna. Här i Prince George har vi 12 h körning till Vancouver, 3,5 h till Jasper. 10 h till kusten, 9 h till Fort George.

Här finns det människor som reser över 40 h per vecka i bil. Det finns dem som arbetar här i staden och bor i Burnaby strax utanför Vancouver. Transporter sker med järnväg och lastbil. Transporterna sker på vägar som håller Europa standard om inte autobahn standard näst intill.

Jag vet inte riktigt hur staten lyckas med allt detta men jag ska ta reda på det.
Det finns dock problem här. Något som är verkligt negativt att se är att de alkoholister som finns här är indiander. Det verkar som om samhället inte riktigt har fått bukt på ett traditionellt rasförakt viket har gjort att många av dem har blivit utfrysta ur samhället. Det är verkligen tråkigt att se.
Förhoppningsvis kommer jag att få bättre förklaringar på varför det ser ut på det viset.

Nepp, nu ska jag vidare till gymmet o sedan på jobbet. Hade kung därhemma.

2 kommentarer:

  1. Ja. Det där låter bra. Men vad du än säger så kan du ALDRIG försvara Reinfeldts topp 5-lista, eller hur? =)

    SvaraRadera
  2. Hugo! Intressanta grejer. och att snacka politik på den här bloggen kanske ändå är det bästa sättet att föra över dina politiska åsikter på oss andra. Kanada verkar hursomhelst vara ett jävligt intressant land.

    SvaraRadera