19 oktober 2009

Färnes Medie-samling!






Japp nu har man äntligen lagt upp sin medie-samling på Amazon enligt Eriks instruktioner.


Det tog ett litet tag (typ inte 4 timmar som för erik utan snarare 12 timmar) och det är cirka 40 skivor som amazon inte lyckades hitta *surar*. Jag ska klura ut hur man lägger upp nytt material så man löser detta. 


Så vad är min åsikt om detta? 


Först så är det mycket smartare att knappa in serienumret bak på sidan isbn-numret. Det jag märkt är att Amazons vanliga databaser och "Your Media Library" inte har synkat sin databas innhållande isbn- och asin- numrerna ordentligt. Detta leder till att man inte alltid hittar skivan genom att endast söka på "Your Media Library" utan man måste söka direkt på Amazons sök-funktion också. 


Sedan så är deras CD-databas rätt komplett men inte deras film-databas. Detta leder till att man får inte alltid rätt version på filmerna och man får ta det som stämmer närmast. 


Sedan var det ett bök att lägga till vänner på "Your media library". Minns inte hur jag och erik gjorde men det var genom att gå igenom sina profilinställningar och ett antal steg till. 


Min överlag känsla på detta är att det inte känns helt användarvänligt men samtidigt inte helt svårt. Känns inte som Amazon satsar på detta då senaste uppdateringen gjordes i början på år 2008. Men det finns idag inget bättre och Amazon har ändå den mest kompletta databasen för att göra något sådant här. Nu när man fått upp allt så kommer det vara grymt smidigt att bara uppdatera enskilda skivor. 


Nu är det iallafall så jävla mycket enklare att se vad man har i sin samling samt kan man jämföra med andra. I mitt fall Erik. Att köpa skivor till varandra nu kommer vara så enkelt! Sedan är det så häftigt att kolla på skiten bara. Man är stolt och mäktig. Bara tänk att man slängt säkert i genomsnitt en 70-100 kr på varje enskild pryl. Fan vad rik man är.. på musik iallafall =). 


Nästa steg för mig är iallafall att digitalisera min samling till formatet flac och köra allt via XBMC. Men det krävs en HTPC och lite meckande innan jag tar det steget. 




FIXA DIN SAMLING MED!





5 kommentarer:

  1. Cool! Ska ta tag i min skivsamling jag med. Just nu ligger halva högen på golvet i väntan på ett nytt cd-skåp. När jag fått det blir det till att sortera om allt i autobiografisk ordning och sen ska jag se om jag pallar att lägga upp samligen digitalt nånstans.

    SvaraRadera
  2. Kung detta Färne! jävligt kung. Och bra extratips! Nu är vi två som har gjort detta. Kriz håller på att lägga upp sin också, jag är vän med honom på min användare och jag tycker du också ska bli det Färne.

    Dread: "pallar"?! Du MÅSTE! :P

    SvaraRadera
  3. Om du visar mig igen hur man blir vänner med någon på amazon så shure =)

    hur många av er kör last.fm? ett annat måste för er som lyssnar på musik via datorn i någon form. Typ via spotify, itunes, winamp.
    Det ger en bra koll på vad man gilalr med. samt så kan an lyssna på varandras radios vilekt är jävligt roligt genom att den baseras på vad du lyssnat tidigare på.

    Min nästa tänka är att fixa en htpc och spela all musik via den. antigen genom att ta min skiva och anvädna htpcn som en skivspelare eller genom att rippa skivan direkt från skivan till flac och på så sätt ha den digitalt. Kommer självklart fortsätta köpa fysiska skivor då jag vill ha möjligheten att kunan rippa musiken själv till det format jag vill ha. Med last.fm kommer jag då att alltid dokumentera exakt altl ajg spelar både genom mina fysiska skivor och via spotify etc.

    När jag får ett jobb är surround och detta med digitalt musikarkiv något jag ska ta tag i.


    kolla in min användare på last.fm och bli vän med mig. Där ser ni flera års statisk på vad jag spelat.
    http://www.lastfm.se/user/fernlund

    Skaffa last.fm också!!! Annars är du inte en musikbög!

    SvaraRadera
  4. jag är nu vän med kristoffer J =) Men kudne inte se om han hade lagt upp någon musik...

    SvaraRadera
  5. Jo Färne det kan du. Jag använde din skivsamlingslänk ovan och gick vidare till Kriz samling via Profile och kan se att han har "225 items shared" under Music.

    SvaraRadera