19 oktober 2009

Dagens video!

Tänkte börja kasta upp lite vidos här som jag snubblar över. Videos som är hårda och coola. Videos som är "metal" helt enkelt! Det här är en video jag snubblade över nyss i min jakt på mer Ministry att lyssna på. Har blivit peppad på den gruppen efter att ha hört låtan Thieves säkert 20 gånger i helgen. Låten är med i spelet Brutal Legend och är riktigt riktigt bra. Här har ni videon till lika grymma "Just One Fix". Bra skit! Om ni frågar mig.
Ministry - Just One Fix

The Charismatic Enigma MySpace Videos

10 kommentarer:

  1. Japp, det finns sjukt många bra låtar till Brütal Legend (Du glömde det extremt viktiga ü:et!) och detta är definitivt en av dem! Jag har lirat hela helgen. Har låtit spelet stå på bara för att lyssna på musiken. Bästa soundtracket genom tiderna? Jag tror det!

    Kul ídé detta med att posta videos. Men då ska man skriva lite text om den också, precis som du har gjort. Jä.

    SvaraRadera
  2. Fan visste inte att du lyssnade på vad erik p skulle säga vara synth =)

    Ministry äger!

    SvaraRadera
  3. Erik: Jag kan lätt hålla med om att det är det bästa soundtracket någonsin. Men Just One Fix är inte med där utan Thieves och Stigmata som är Ministrys bidrag till Brütal Legend.

    Färne: Både du och jag vet att Erik egentligen inte vet nånting om elektronisk musik. ; )

    SvaraRadera
  4. Japp det är sant och synd... Finns rätt mycket hård och ball electronisk musik där ute. Det komiska är att erik är start fan av NIN vilket jag aldrig riktigt har fått ihop med hans negativa elektroniska inställning till musik.

    Exempelvis finns ju band som Ministry, Skinny Puppy, hoico, suicide commando, combichrist, laibach, leather strip osv. Allt inom inustri EBM genren som jag tycker man bör ha lyssnat på.

    Sedan måste jag säga att alla electroniska tillställningar är oftast jävligt mer intensiva med att gå in för det de gör. Bara se hur folk klär upp sig och har teman etc. Samt kombinationen av dansgolv, konsert och sprit-möjligheter är nästan alltid standard. Samt mängder med festivaler på vintern etc. Finns inte många ställen som jag kunnat se stripp-tease, gasmasker, strobe, rök och tung industri samtidigt om inte på ett electroniskt/synt-event.

    Rock i all ära men ger man sig in i elektroniska-kretsarna så blir det väldigt mycket sektkänsla som man ofta inte kan se i andra musikkonstilationer. Om jag ska dra det över en kam så är Rock-folk mer kompromisslösa och layback syn på livet. Medan Synthfolk är många ingenjörer eller folk med stort teknikintresse. Många ofta väldigt intelligenta. En viss hummanistisk och en satanistisk syn finns med hos dem också. De är också gör de väldigt mån om sitt utseende och sin sexualitet. Man kan ha grymt intressanta diskutioner och är man singel rör sig i dessa kretsar kan mycket intressant hända. Nackdelen är att mycket av dessa folk umgås i grupper och kan faktiskt vara riktiga enstöringar när de är själv. Samt anser alla att de är viktigast i världen och jorden snurrar runt dem och ibland kan det blir lite för mycket IQ-battling för att se vem som världen snurrar runt. Väl inne i denna krets har man ofta väldigt tajt med vänner som alltid backar upp en.

    Rock och Synth... Visst är det helt olika grejer. Att plugga matte och att runka är också två olika grejer. Men att ta del av vad bägge kan erbjuda är för mig en självklarhet då man då kan få ett större upplevelse-spektrum i sitt liv. jag får helt olika kickar av att lyssna på rock och synth. Men så är det iofs med de mest genrer... Man lyssnar utefter vilket rus man vill ha eller tvärtom. Vill jag bosta ego är det synth och vill jag känna mig layback är det rock som gäller.

    Fan blev sugen att dra på synth-klubb nu igen.. fan evigheter sedan. Dax att ta tag i detta igen och bli lite mer aktiv syntare ;p.

    SvaraRadera
  5. Är det bara jag eller är det en del Du Hast över den här låten? Eller för att vara helt ärlig. Är det inte mycket Just One Fix över låten Du Hast? Då Rammstein trots allt släppte sin låt nära sex år efter att denna nådde skivhyllorna.

    SvaraRadera
  6. Trodde ni var nere med Ministry sedan år tillbaka. Dom är väldigt ojämna på skiva. Men gör en egen liten samling vettja. Burning Inside, TV II och N.W.O är fina bitar.

    SvaraRadera
  7. Buster: Sitter faktiskt och lyssnar på NWO just nu. Skivan Psalm 69 verkar vara hyfsat jämn. Ska se hur resten är. Och angående att vara nere med Ministry... Ibland missar man ett och annat guldkorn :) Har haft koll på gruppen sedan Jesus Built My Hotrod men aldrig riktigt tagit tag i det. Var samma med Led Zeppelin, som jag grävde ner mig i så sent som 2005.

    SvaraRadera
  8. Rio Grande Blood är den skiva som förmodligen är mest komplett ur ett metalperspektiv. :)

    Al is the sh**!

    SvaraRadera
  9. Nu när man ser tillbaka(ursäkta sent svar) så var nog trots allt "Filth Pig" bland det bästa med Ministry någonsin! Eller varför inte LIVE-Videon "Sphinctour" där man får allt gott med nästan..
    Älskar allt Ministry gjort!

    Ps. Angående Trent Reznor och NIN så sopade han golven i Ministrys Studio först, fick hoppa in och sjunga på Al´s sidoband "1000 Homo DJ´s" cover av "Supernaut"
    Stal nog allt han gjort av Ministry/Skinny Puppy(som också var där då..) T.ex är NIN´s första singel "Down In It" en ren stöld från Skinny Puppys "Dig It"..
    Tror det är därför Trent surar, han vet att han stal allt han hade och när han väl hjälpte nån(Marilyn Manson) så blev han 10ggr större. Tufft liv ;-)

    "Trent Reznor is the most miserable FUCK on this planet" -Al Jourgensen..

    SvaraRadera
  10. In order to cope inside a fast-paced market, new
    applications are needed. The simple truth is, people
    join MLM opportunities as a result of who introduced them.
    Birthdays, Anniversaries, Housewarmings, Weddings, Baby Showers, Christmas and Valentines Day.


    Visit my site ... lunaticfringe.com

    SvaraRadera