25 augusti 2008

Phantom Whoreglass

Kristoffer hade den goda smaken att låna ut sitt Nintendo DS, med tillhörande 'LoZ: The Phantom Hourglass' när jag tidigare denna månad låg invalidiserad på sjukhuset och i hemmet. Jag är nöjd. Mycket nöjd. I dagarna har jag nämligen spelat ut detta eminenta Zelda-äventyr. Många klagade på den cellshadade och sockerdrypande designen i 'LoZ: The Windwaker', och jag var en av dom som tyckte det såg gay ut. Inte själva storyn och upplägget, utan just för att det inte kändes speciellt viktigt att rädda den dära låtsasvärlden med storögda karaktärer. Min skepsis har nu lagt sig att dö, för iochmed 'Twilight Princess' så fick vi surdrygon den "riktiga" uppföljaren till N64'ans underbara 'Okarina av tid', och på så sätt kan 'Phantom Hourglass' spelas som en liten spin-off på 'Windwaker'... utan den dära bryddheten som tidigare funnits angående designen.

Den absolut största behållningen i äventyret är en snubbe vid namn Linebeck, som är fartygskapten på den vackra och modifierbara hjulångaren S.S. Linebeck. Han är nämligen en "Jar Jar-karaktär" som inte är töntig, utan bara underbart dryg! I grund och botten så är han skitfeg, men lyckas ändå alltid att framstå som nobel på något konstigt vis när han sänder Link (hädanefter benämnd som Sture, vilket är min karaktärs namn) på dödsuppdrag. Han har bland annat mage att belöna Sture med ynka en Rupee när S.S. Linebeck anfallits av pirater som är ute efter honom, och Sture ensam fått städa upp skiten. Vår favoritkapten gömmer sig då i en trälåda av modell Solid Snake. Annars passar han gärna på att håna Sture närhelst tillfälle ges, även om han blir något ödmjukare vid äventyrets slutfas. Just interaktionen mellan Linebeck och Sture var det som gjorde att jag verkligen längtade till att få fortsätta att spela. Med lite flyt så kommer Nintendo att använda sig av Linebeck fler gånger framöver.

Jag adderar härmed ytterligare en förebild att ta efter... vid sidan om berömdheter som James Bond, Beavis & Butt-Head, Cartman, Le Count de Monte Christo, Jokern och Keiser Söze. Nämligen Linebeck, stolt kapten av hjulångaren S.S. Linebeck.

3 kommentarer:

  1. Jag hade ju tänkt att skaffa mig det där liret.. men nu känns det försent i och med att jag har en fet ps3:a, när ska jag ha tid att lira DS liksom.

    SvaraRadera
  2. Ett sjukt bra lir som vid sidan av Ninja Gaiden troligtvis är det bästa spelet till DS. Fantomtimglaset är ett spel som verkligen visar hur sjukt coola äventyr man kan göra på en plattform med touchskärm bara man anstränger sig.

    SvaraRadera
  3. Rawk: Du får spela när du åker buss/tåg/flyg.

    Pappa: Testade demot till Ninja Gaiden och det kändes grymt innovativt. J*vligt kaxigt att hålla DS'en på sidan också.

    SvaraRadera