02 september 2009

Uppdatera till nya PlayStation 3 - Firmware 3.0

Har ni hunnit uppdatera till den senaste PS3 firmware 3.0? Den släpptes som planerat den 1 september och jag måste säga att det är ett steg närmare XBOX Live:s glada gränssnitt. :-)

Det som är helt nytt är:
  • Ny startup screen med logotyp
  • Nya animationer i bakgrunden med glitter ;p
  • Den blurrade bagrunden är nu annorlunda, mer Vista frostat glas istället för fadat svart. Känns rätt lyxigt. =)
  • En ny ikon som heter "Whats new" som visar vad den bör visa. Med massa nya finesser inbakade för att kunna vara mer uppdaterad. Känns onödigt men med en god tanke bakom.
  • Sedan har de äntligen börjat fixa till lite med buddy-list men ännu går det inte att ge dem alias ;). Men jag tycker deras nya buddy-list är grymt jävla ap-ful! Ett steg tillbaka ifrån den förra listan! Va fan är felet med personerna som gjort detta?
  • Klockan uppe i häger är annorlunda och min avatar syns uppe i högra hörnet. Samt ser man hur mågna av mina vänner som är online. Jag kan även se via en ikon om jag fått ett meddelande. "News ticker" har integreras i detta och är inte lika ful som innan. Simpelt och snyggt. Dock inte alla som uppskattar det.
  • Nya avatarer finns att byta till. Fattar dock inte varför de inte tar efter XBOX live:s avatarer då man kan skapa egna efter hur man ser ut. De har ju även möjlighet att spela med dem.
  • Möjlighet för Dynamiska teman. Sweet!
  • Snabbspola med joysticksen på dosan. Funkar riktigt smidigt.
  • Playstation Store har integreras bättre med gränsnittat fast ikonerna blir redundanta och det känns helt onödigt. Det tog dock det 5 min innan skiten fungerade.
  • Genvägar till senaste spelade spel finns under "whats new". Känns dock inte som någon genväg att ha den där.
  • TYPSNITTET ÄR STÖRRE OCH DET GÖR MIG TOKIG! IRRETERANDE SOM FAN!

Blurret diggade jag istället för den svarta fadningen ;p. Har ännu inte hunnit kolla allt men ska kolla runt lite mer nu. Känns bra att upplevelsen och användarvänlighten börjar bli bättre. PS3:an tycekr jag som sagt har varit lite för tekky och med ett gränsnitt som börjat kännas uråldrat. Hoppas på mer uppdateringar som detta. Som sagt ett bättre Mediacenter hade ju varit JÄVLIGT BRA!

Annars kan ni kolla på detta klipp så ser ni vad som är nytt.



8 kommentarer:

  1. Trevligt. Men när fan ska du börja engagera dig i din ps3:a på det som är viktigt? Nämligen att spela! Jag ska rescensera lite spel som jag spelat i år så att du har något att gå efter? Har du klarat GTA ännu? "Näääeee". Kommit nånstans i Killzone 2? "Näeeeee".. Skärp dig!

    För övrigt verkar det som att du inte använder stavningskontrollen längre. Många stavfel i de senaste inläggen... räknade till 8 stycken i detta t ex!

    SvaraRadera
  2. Men du som är admin som jag kan ju rättstava dem åt mig. Ja klockan var rätt sent när jag skrev det. Mark my word for that!

    Jag ska spela när jag har tid och tid har man inte som arbetslös vill jag lova.

    Har hur som helst mer klarade % än vad du har i ps3:an på trophys! Så fuck you! =)

    Killzone måste jag testa multiplayer tror det gör sig bättre där. blev förbannad och fastnade i singelplayer och har inte gjort något åt det ännu. japp jag har gett upp lite lätt =)

    SvaraRadera
  3. Mark my WORD var ordet! Jag har sagt det förut och säger det igen, använd Word för helvete eller vilken annan ordbehandlare som helst. En sådan testade jag och började använda när jag gick i femman. En sisådär 17 år sedan... Fan, är du IT-kille eler inte? Att skylla på att det är sent håller inte ty du är lika dålig på att stava oavsett vilken tid på dygnet det handlar om.

    Spel-trophys är vad som gäller! Och jag är förbannad över att man inte får några i MGS4.

    SvaraRadera
  4. Någon som testat det nya Batman-liret? Laddade ner demot och det verkar vara ett småhärligt "smyga och döda"-spel. Funderar på att köpa det i väntan på andra spel.

    SvaraRadera
  5. Jepp. Jag är sjukt sugen och efter att ha läst LEVEL-recensionen igår så tror jag att det blir nästa spel att lira igenom. Fuck yeah.

    SvaraRadera
  6. sluta gnälla om stavning. gör mitt bästa för har ingen rättstavning. word är på engelska för jag har inte crackat ett svenskt. =\

    Japp har testat det och det är gryyymt coolt. Lite som mgs vilket jag undvikit för jag inte spelat något av de tidigare spelen. =)

    Så vad är era åsikter om firmware 3.0 då?

    SvaraRadera
  7. Hade förväntat mig mer utav firmware 3.0 faktiskt, vet inte riktigt vad, men nåt som får en att säga "Wow!" iaf. Just nu känns det bara som att den endast kom med lite gull-gull, absolut inte värt en sådan stark numrering.

    SvaraRadera
  8. Jo hade mer förväntningar och kändes mer lovande ut först men sedan slutade det med att jag bara blev irreterad på hur jävla typiskt Sony detta var. Att inte riktigt nå fram till vad folket vill ha utan det mest blir bara halvbra och halvägs. För mycket admin på jobbet för att få in sina grejer antar jag.

    Buddy-listan är ju förjävligt rent utsagt. vilken nisse fick för sig att man ska lägga tid på att göra rutor runt dem. Ingen funktionalitetsändring bara fulare.

    SvaraRadera