07 september 2009

Spotify har landat i AppStore och i Andriod Market!


Imorse klev man upp mör ifrån sängen och hann inte mer än åka lite tunnelbana innan man läser på sin mobil att
Spotify äntligen finns i AppStore för att laddas ned!

Blir helt lyrisk och precis som katterna gör jag en överslagshandling och som i detta fall fick bli att gå på skitan...

Så det jag hunnit med nu är att läsa lite om detta och det är så här att Spotify Appen släpptes i natt till både Apple Appstore och Google Andriod Market. Som jag tidigare antog så släpptes appen samtidigt för bägge plattformarna, något som säkerligen bidragit till att det tog ett tag från godkännande till att den landade ute på marknaden för nedladdning (backend-problem har det talas om).

Jag som har en Iphone laddar självklart ned Appen i Appstore. Appen är självklart gratis att ladda ned men när du försöker logga in så säger den som väntat att du måste ha ett premium-konto för att det ska fungera. Så för cirka fem minuter sedan skaffade jag ett sådant konto och kör härmed även hög bitrate (320 kbit/s) på datorn! Idag kommer jag testa hur appen fungerar i praktiken och återkomma med mer uppdateringar runt detta.


Det jag hunnit läsa är att Appen fått grymt mycket positiva kommentarer (AppStore genomsnittsbetyg: 5 stjärnor). Folk har redan hunnit köra appen och det jag läst är att den fungerar precis lika bra som på datorn över WiFi när man kör mobilen på WiFi och kör man på 3G så kan man få vänta en sekund innan den hinner cacha upp. Ändrar man en playlist på datorn så synkas det till mobilen och tvärtom. Offline-läget då man väljer vilka playlists som ska laddas ned till mobilen har också verkat fungera bra. Några har pratat om att det finns lite småbuggar och att det har då varit grafiken som hackat till.

Sedan visar det sig att kanske inte så oväntat så går det inte att köra Spotify-klienten i bakgrunden som man kan göra med Apples native spelare. Detta är något som jag verkligen hoppas Spotify kan förhandla till sig hos Apple.

En ska jag reagerade på var att Spotify inte gjort det möjligt att köpa ett premium-konto direkt när man startat appen i mobilen, något jag anser vara mycket oanvändarvänligt genom att det medför att man måste starta en dator för att uppgradera sitt konto. Att regga ett konto bör vara lika lätt att göra via mobilen som via datorn. Men jag ska inte klaga för det var inte en dag för sent att appen kom!

Detta lär revolutionera mitt sätt att lyssna på musik! Detta lär även göra Spotify jävligt mycket rikare. Det kanske och gör att just du nu funderar på att köpa en Iphone eller varför inte en Andriodmobil.

Så här glad är jag nu: ;D-|-<

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar