24 juli 2008

Metal Gear Solid (Spoilers)

Jag är helt knäckt idag. Stängde av Metal Gear Solid halv tre. Spelet är sjukt bra. Trots att jag rätt ofta blir förbannad på den bristfälliga kontrollen och en del andra småsaker så är ju storyn fenomenal. Så grymt bra. Jag är en konspiratoriker utan dess like och fastnar direkt i filmer och serier som kittlar den nerven i mig. Metal Gear Solid kittlas inte. Spelet vräker in 230 volt rakt in i nervjäveln. Jag önskar att jag hade spelat Metal Gear 2 till MSX2 (Inte skämtet Snakes Revenge till NES) för det refereras en hel till det spelet.

------------SPOILERS (Text i vitt, markera för att läsa )
Snakes strider mot Big Boss och bästa vännen Grey Fox till exempel. Som slutar med att han dödar båda. Det lär sluta med att jag köper en Wii nån gång bara för att kunna ladda ner det spelet via Virtual Console. Nu är jag i slutet av spelet (gissar jag). Psycho Mantis är MIA, Raven och Sniper Wolf besegrade och Revolver Ocelot har nu mera bara en hand tack vare den person jag misstänker vara Grey Fox!
------------
Det ser ut att kunna bli en avslutning som heter duga när jag tar mig an Liquid Snake och jag kan inte komma hem från jobbet tillräckligt fort. Tanken på att jag har 3 spel kvar (minst) är överväldigande. Det här blir sjukt bra!

När jag väl är klar med mitt Solid - race kommer jag fortfarande ha två spel ospelade i Metal Gear - sagan. Dessa är Metal Gear Solid Portable Ops (PSP) och Metal Gear 2 : Solid Snake (MGX2 / Wii). Det hade varit sjukt coolt (om man är spelnörden nummer ett) att köra alla sju spel i kronologisk ordning.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater - 1964
Metal Gear Solid: Portable Ops - 1970-1971
Metal Gear - 1995
Metal Gear 2: Solid Snake - 1999
Metal Gear Solid - 2005
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty - 2007/2009
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - 2014

Kollar man listan ovan ser man ju att det har hänt en hel del innan Metal Gear Solid. Tre hela spel jag inte spelat. Jag har med andra ord enormt mycket kvar att lära om Solid Snake och mycket annat.

8 kommentarer:

  1. Hahahha, välkommen till The World of Metal Gear! Jo Metal Gear Solid Portable Ops och Metal Gear 2 har jag också funderat på att spela igenom. Som sagt, just 2:an refereras det massvis till i Solid-liren - Zanzibar Land!

    Hela serien är ett helt universum som kan uppsluka dig totalt. Det tuffaste av allt just nu är The Metal Gear Database som man kan tanka ner från Playstation Store. Men det får du inte kika i förrän du har klarat alla spelen.

    SvaraRadera
  2. Cool! Ska lätt gräva i database. :)

    Det är lite märkligt att jag gräver ner mig i Metal Gear först nu. Jag har 1:an som det absolut bästa spelet till NES och jag njöt fullt ut av att lira Metal Gear Solid 2 till Xbox. Min synd ligger väl i att jag aldrig tidigare ägt ett playstation. Hade lirat rätt långt i MGS1 hos en polare när det spelet var färskt men det är nu först jag går in i det med 100%-igt superspelnördfocus. Sömn, jobb, Snake. Det är mitt liv just nu.

    SvaraRadera
  3. Playstation > Xbox

    För mig är det hela det stora argumentet för PS, nämligen Solid Snake!

    SvaraRadera
  4. Halo > Metal Gear

    har just spelat klart MGS nu. Bra slut. Lite cheezy men bra. Jag fick det goda slutet :)

    Blir coolt att kasta sig över tvåan i morgon. Raiden, Im back!

    SvaraRadera
  5. DU är cheezy!

    Jag följer med spänning (?) ditt fortsatta bloggande om Solid-liren. Jä

    SvaraRadera
  6. Även du måste erkänna att det blev lite väl sockersött i slutet med allt "Åh nu måste vi börja leva" - snack. Men annars får storyn en 9 av 10. Jag gillar och är peppad! Dunkar in MGS2 så fort jag kommer hem idag. :)

    SvaraRadera
  7. Men större delen av kärleken till MGS är totaliteten av moralkakorna och 'bara du bestämmer ditt öde blablablabla'
    Speciellt slutet på 2:an var ju inte att leka med. Åhh, jag blir helt blank i ögonen bara jag tänker på det. haha

    Härligt att du ska lira med Raiden igen. Min abslouta favorit-karaktär i hela serien.

    Önskar dig all lycka till!

    SvaraRadera