14 juni 2009

Spotify + Last.fm i tuff kombination!

Många av oss har idag last.fm och visst det är helt klart ett bra tjänst men utöver att ta statistik över det man lyssnar på så kan den ibland kännas lite onödig och mer som en nördsak man bara har utan att den egentligen fyller något egentligt syfte. Last.fm känns som en tjänst som alltid saknat något riktigt syfte.

Sedan när det gäller Spotify så vet vi ju alla att det är en bra tjänst också men har idag rätt stora svagheter när det gäller att tipsa om musik utifrån det man lyssnar på. Att "surfa musik" är grymt kul att göra på Spotify. Tyvärr känns "musiksurfning" lite banalt och minimalt på Spotify. Det går mer eller mindre ut på att man får 5 artister som påminner den artisten man lyssnar på. Tyvärr så är dessa matchingar inte alltid så bra heller...

En annan sak som också drar ned betyget på Spotify när det gäller att "musiksurfa" är att man aldrig blir meddelad när ens favoritartister släpper nya grejer på spotify. Sånt får man helt enkelt kolla upp manuellt lite nu och då. Danko Jones har varit en sådan historia där man undrat när albumena kommer upp.


Men nu är det så smidigt att en kille har insett detta problem och gjort en superkombo av last.fm och Spotify. En kombo som förintar dessa ovan beskrivna svagheterna i dessa tjänster.

Så vad är det jag pratar om och vad i helvette menar jag? Jo det är nämligen så att denna/dessa kille/tjej gjort en scriptad hemsida som letar upp vilka artister/album/singlar som nyss släpps på Spotify baserat på ditt top 50 musiklyssnande på Last.fm. Inte nog med det så använder den last.fm:s artist/album-rekommendationer för att tipsa dig om nya artister månadsvis utifån ditt lyssnande.

För att egentligen fatta vad jag pratar om så tycker jag du ska testa detta själv .


Om du inte har en egen last.fm-användare så kan du kolla in listan som produceras av min last.fm lista.




1 kommentar: