24 november 2008

real eyes - realize - real lies

Är det något som jag verkligen har gått och stört mig på de senaste dagarna så är det just allt snack om vad som är verkligt eller ej. Nästan varje dag så hör man någon säga; ”det är ju annorlunda ute i verkligheten” eller ”skolan borde lära ut mer saker som man har nytta av ute i verkligheten”.


Vad menas egentligen med sådana påståenden!? Jag förstår ingenting. Skulle det finnas en ”overklighet” som jag inte visste existerade, men alla andra har koll på? Vad skulle denna overklighet defineras som? Är det godtyckligt vad som är verkligt eller ej och upp till var och en att bestämma, eller är det så att majoritetens upplevelse av något är det verkliga? Det som jag uppfattar som verkligt behöver väl nödvändigtvis inte alla andra se som verkligt, men vem kom på det här smarta med att det som lärs ut i skolorna tillhör overkligheten?

Hypotes 1
Jag studerar till lärare.


Hypotes 2
Lärare lär ut kunskap som tillhör overkligheten.

Hypotes 3
Eftersom jag studerar till lärare så måste mina studier gå ut på kunskap om hur jag skall tillgodose elever med kunskap som tillhör overkligheten.


Hmm... kul jobb. Jag kommer att ha overkligheten som arbetsplats. Tänk om folk fick nys om det, då skulle jag ju inte jobba på riktigt, utan bara på låtsas. Då behöver ju ingen lön betalas ut heller. ILLA! Håll detta hemligt så jag förhoppningsvis kan tillgodose mig mina studier och betala mina lån och mitt framtida uppehälle.

1 kommentar:

  1. Du har pluggat för länge och då har man en tendens att grubbla för mycket.

    Vet du vart du hör hemma? På Annexet igår kväll, i en gigantisk mosh när Slayer kör hela Reign in Blood.

    SvaraRadera