07 november 2008

Musik från Umeå

Khoma
Som många sedan tidigare säkert vet är Khoma på väg att släppa en ny skiva, kommer nästa år, och om man får tro Jan Jämte så är grabbarna jävligt peppade. Khoma var ju jävlig heta, både bland kritiker och fans, när de år 2006 släppte The Second Wave. Men lika snabbt som de klev in i rampljuset smet de därifrån.

Enligt Jan själv var detta ett fullt medvetet val från bandets sida. Khoma var och skulle förbli ett väldigt personligt sidoprojekt där skapandefriheten flödade och gränserna var obefintliga. Men trots det två år långa uppehållet från rampljuset, i alla fall under namnet Khoma, har tydligen bandmedlemmarna inte latat sig. Just nu håller bandet på att skriva färdigt det material som ska bli nästa skiva. ”Det finns definitivt beröringspunkter med det vi gjort tidigare men det blir också en och annan överraskning”, säger Jan. I övrigt beskriver han materialet som mörkt.

Den nya plattan kommer dock inte att släppas på Roadrunner Records, som gav ut The Second Wave, utan på ett mindre bolag. Ett val som kommit till följd av att bandet vill jobba med människor som fattar vad både bandmedlemmarna själva och Khoma står för, säger Jan.

Förutom att släppa en ny skiva kommer också bandet att ge sig ut på turné, där de planerar att testa de nya låtarna live, innan skivan finns ute i handeln. Förhoppningsvis finns Umeå med i turnéplanen.


The (International) Noise Conspiracy
Att The Cross Of My Calling släpps i svenska butiker den 19:e November har väl de flesta snappat upp. Att den är producerad av Rick Rubin är väl inte heller någon överraskning för de flesta. Men att Rick ställde upp gratis, det var fan en överraskning för mig. Satan alltså. En utav de mest respekterade producenterna i musikvärlden väljer att inte ta en krona betalt. Hur stort som helst egentligen. För det är ju verkligen ett bevis för hur mycket han diggar The (International) Noise Conspiracy.

2 kommentarer:

  1. Nordin gör comeback efter nästan två månaders frånvaro men kunglig info. KUNG

    SvaraRadera
  2. JA jag blir fan glad!! kul att ha dig tillbaka!

    Vet du något datum på khomas skiva? Som sagt minns fortfarnde deras spelning på close up festival! Å det har fan inte hänt nägot sedan dessa =\

    SvaraRadera