14 februari 2007

”trent är cp”

Hej. Jag har varit ovanligt frånvarande här. Anledningen? Jag vet inte, det har bara inte blivit av. Men jag har haft mycket att skriva om. Nästan för mycket. Men det har som aldrig blivit av. Det gör inget.

Ikväll har jag tänkt att få lite mer ordning på lägenheten. Och städa. Och sortera papper. Styra upp saker helt enkelt. Men det har inte blivit av. Trent Reznor tar min tid istället. Det händer mycket i Nine Inch Nails-land just nu. När jag kom hem från jobbet får jag följande msn-meddelande av Svenke: ”trent är cp”. Det må vara en kort mening men vi som känner Svenke vet att nånting otroligt intressant ligger bakom dessa tre ord. Och så är det verkligen.

Trent Reznor verkar ha tagit uttrycket konceptalbum till en helt ny nivå; en helt ny standard. Year Zero heter ju bekant NINs kommande album och det händer mycket just nu på nätet. Och Trent verkar kontrollera allt. Och jag är såld. Och jag antar att det bara är början. Egentligen varken kan eller orkar jag redogöra för det. Det gör forumnördarna på Echoing the Sound helt enkelt bäst. Väldigt väldigt fascinerande är det hursomhelst. Och revolutionerande, skrämmande, storslaget och överpretentiöst på samma gång.

Spana in trådarna på www.echoingthesound.org men framförallt följande länk:
http://www.echoingthesound.org/phpbbx/viewtopic.php?t=20265


För tillfället ligger sidan nere men kommer förhoppningvis upp igen!

Och den nya NIN-låten My Violent Heart (som har ”läckt”) blir tuffare och tuffare. Tungt elektronisk och hypnotiskt.

On hands and knees
We crawl
You cannot stop us all

Imorgon kommer Svenke på besök och stannar hela helgen. Och fyller år. Det blir väl lite fika och trevliga samtal imorgon så får vi fira av 25-åringen ordentligt under lördagen. Helgen blir magnifik. House Of Metal väntar. Jag är peppad. Eller egentligen inte överdrivet peppad ännu. Men jag blir det snart. Det är för mycket kaos och skit på jobbet för att jag ännu ska kunna koncentrera mig enbart på Entombed och co. Men skoj blir det.

Annars märker jag gång på gång över att det verkligen är musiken och dess kickar som håller mig levande. Helt sjukt egentligen. Mer bränsle till mig har ju självfallet varit att Metallica kommer till Europa i sommar igen. Hur ska vi bräcka förra sommarens ultimata Tallinn-resa? Går det? Myntat som Bästa-veckan-i-vårt-liv hos oss som var där. Jag och Nordin diskuterade lite flyktigt om att dra och se Kastrullica-pojkarna i Belgien denna gång. Eller något. Jag tar inte lätt på saken. Det blir min tionde Metallicakonsert och för mig är det större än .. jävligt mycket annat.

Lite smått förvirrad är jag iaf just nu. Många nya saker på samma gång. Och trött är jag. Men samtidigt speedad. Men jag ska försöka städa upp lite iaf innan det blir FÖR sent. På återseende my lovers.




Erik A. Persson
rawk@dirtymischief.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar