10 december 2009

Du är ditt arbete

Ta en ordentlig titt på kvinnan här till vänster. Jag tycker faktiskt lite synd om henne... antingen för att hon är helt j*vla dum i huvudet, eller för att hon inte vågar annat än att lyder order från hennes överordnade. Lite jobbigt att bita den hand som föder en, men ibland kan det ju vara nödvändigt. Det finns nämligen fler händer. Den osynliga handen finns ju uppenbarligen inte. Annars skulle det aldrig ha blivit någon finanskris.

Damen här till vänster är egentligen till höger (pun intended). Hon heter Cristina Husmark Pehrsson och är vår Socialförsäkringsminister. Det är hon som skyller på Försäkringskassan för att hennes regering har infört en ny socialförsäkringslag. Enligt Husmark Pehrsson är det nämligen Försäkringskassan som tvingar ut döende människor på arbetsmarknaden.


I och med detta så har hon sågat trovärdigheten för allt som regeringen står för. Blir det fel så har man ju helt enkelt tolkat regeringen Reinfeldt fel.

Arbete är ditt liv... ända in i graven. Måtte vi alla nå till toppen av näringskedjan så vi har råd att undvika arbete när vi blir sjuka, annars vill jag inte vara med längre.

4 kommentarer:

  1. Detta är ju onekligen något som sossarna och deras polare kommer att slänga upp när valdebatterna kommer igång på allvar.

    Var det Agenda jag såg där två cancersjuka var på plats och skulle bli tvingad att börja jobba igen trots att de inte var klara med sina behandlingar, behandlingar som de inte heller skulle hinna med att göra klart eftersom dom måste jobba. Verkligen sjukt.

    Näe livet ska givetvis vara såhär istället:
    Birth
    School
    Metallica
    Death

    Som det ser ut just nu kommer jag dock att rösta grönt i det kommande valet.Miljön kommer att bli vår livsuppgift när väl lågkonjunkturen är över för denna gång.

    SvaraRadera
  2. Njo, man lär väl få anta att det är något som oppositionen kommer att försöka hålla vid liv så länge som möjligt.

    För mig så blir det nog antingen MP eller V. Problemet jag står inför är att det finns dåliga sidor med båda. Det finns ju ganska gott om klåpare inom vänsterns organisation, och inom MP så är ju hälften ultraliberaler. Man får väl välja det minst dåliga, som vanligt. Lite kul är att Gustav Fridolin anses vara ett trovärdigt alternativ som nytt språkrör, och han har visat sig vara både intellektuell och med värderingar som man kan skriva under på. Han är ju även ganska långt till vänster inom partiet. Kolla upp hans bok "Blåsta" (pocket; 41:- på adlibris.se) som behandlar hur j*vla mycket sämre 80-talisterna har fått det i jämförelse med tidigare årskullar. 80-talisterna är nämligen dom första som kommer få en sämre ekonomisk standard än sina föräldrar, räknat från efterkrigstiden.

    SvaraRadera
  3. JAg blev nyfiken på den boken - får köpa den!


    Ska du utgå ifrån vem som har bäst musiksmak så är Ohly givet val, jag är peppad på att se en liknande lista inför nästa års val:

    http://www.idg.se/2.1085/1.78369

    SvaraRadera
  4. Hehe... undrar om Hägglund har sett The Wall med Pink Floyd. :)

    SvaraRadera