18 december 2009

Årets platta 2009 - De nominerade III

Street Sweeper Social Club - Street Sweeper Social Club
Tom Morello och Boots Riley teamar upp och skapar något som låter som en del Rage Against The Machine och två delar klockren hiphop och resultatet blir en skiva fylld med politik, grymma texter, skön rapp och Morellos klassiska gitarrsound. Det är är en skiva alla borde ge en chans. Oavsett musiksmak.

Dälek - Gutter Tactics
Gutter Tactics är arg jävla hiphop som inte kunde bry sig mindre om vem har mest guld i käften och vem som har mest "hoes" i baksätet. Dälek står ovanför sådant och med den här plattan har man kikarsiktet inställt på USA (igen). Men man ger sig även på hiphop-scenen i övrigt. Det är minst lika experimentiellt som tidigare och den matta av ljud man som lyssnare möts av är bedövande briljant. Det är är bland det absolut bästa gruppen gjort.

Megadeth - Endgame
Ingen topplista utan thrash! Med Endgame visar Mustaine än en gång att han är den obestridde thrashkungen oavsett vad andra må påstå. Det visar han redan i det inledande spåret Dialect Chaos som egentligen är ett enda lång solofest mellan Mustain och nye Chris Broderick. Och sen blir det bara bättre och bättre. Det är är en platta som växt fantastiskt mycket på mig för varje genomlyssning och jag är sjukt förtjust i den. Mustain! Vi ses i Prag! Och alla som inte får stånd av Head Cruscher äger garanterat minst en Takidaplatta.

1 kommentar:

  1. Här blev det trevligt och intressant!

    Kul att du ser ut att gilla Endgame så mycket ändå. Jag har fått för mig att du inte varit lika såld tidigare men skivan växer verkligen för varje genomlyssning, precis som det ska vara med bra skivor.

    Dock så ska ju rätt vara rätt och thrash! Introspåret på Endgame heter dialectIC chaos och hur stavas den rödhåriga thrashkungens efternamn egentligen? Puss!

    SvaraRadera