21 december 2009

Årets platta 2009 - Ändrade planer och fler nomineringar.

Jag hade ju planerat det här så bra. Ett litet annorlunda upplägg med nomineringar och en topp-fem-lista. Jag var så nöjd. Enter Jonas Nordin! Efter det klockrena förslaget med en genemsam topplista så känns det som jag måste ändra lite i mitt upplägg. Fast det blir iof inga dramatiska ändringar. Jag har bestämt mig för att köra på tio plattor i min lista där jag innan nominerar 15 plattor. För enhetlighetens skull och för att inte Rawk ska skrika på mig att jag måste ha en längre lista. Karln är ju inte allt för sällan känd som skrikerik i vissa kretsar så ni förstår att man gärna inte vill bli skriken på. ; )

Alice In Chains - Black Gives Way To Blue
Jag tror inte jag haft så mycket ångest inför en genomlyssning av en platta tidigare. Alice In Chains musik har jag älskat och då menar jag ÄLSKAT väldigt länge. Jag är av den åsikten att de är ett av de allra bästa banden på den här planeten. Med det i bagaget vet jag inte om jag fixat en misslyckad comeback-platta. Nu vet jag att jag inte hade minsta fog för min oro. Det är är så äckligt bra att jag inte lyssnade på nått annat på en månad efter släppet.

Paradise Lost - Faith Divides Us, Death Unites Us
Erik måste ha nämnt det här bandet för mig tusen gånger. Ändå tog det ända tills nu innan jag fattade hur bra de är. Eller i alla fall, hur bra de kan vara. Nya plattan är årets svenska platta i min bok och utan minsta snack given i det här sammanhanget.

Lamb of God - Wrath
Jag har lyssnat på den här skivan en gång från första till sista låt och det var för ungefär 10 minuter sedan. Det räcker för att plocka in den som nominerad. Set To Frail... O M F G!

En liten sammanfattning:
Mastodon - Crack The Skye
Wolfmother - Cosmic Egg

Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
Anti-Flag - People or the Gun
ISIS - Wavering Radiant

Street Sweeper Social Club - SSSC

Dälek - Gutter Tactics

Megadeth - Endgame

Alice In Chains - Black Gives Way To Blue
Paradise Lost - Faith Divides Us, Death Unites Us
Lamb of God - Wrath

3 kommentarer:

  1. Jag skriker alldeles för sällan nuförtiden. Gillar inte alls den utvecklingen, jag vill vara dryg och fullare oftare och det jag bli. Ett nyårslöfte från min sida! Veganjävel!

    Annars gillar jag att du har ändrat dig och gått med på Nordinförslaget. Smackebonks gemensamma årsbästalista känns redan som en givet hit och klassiker.

    Sedan ang. PL: "Nya plattan är årets svenska platta..." - Visst är skivan inspelad i Örebro och de har en svensk trummis som bland annat har Carola (!) på sitt CV sen tidigare men i övrigt är Paradise Lost så jävla satans brittiska man bara kan bli. FFS!

    SvaraRadera
  2. Hahahaha! Skrik-Erik! Ja, det kunde man ju tänka sig.

    SvaraRadera
  3. Jag saknar Skrik-Erik! :)

    Tack för rättelsen. Jag trodde att det var fler svennar i Paradise Lost. Jag får ta och läsa på mer om den musik jag ibland lyssnar på. :)

    Jag är sjukt peppad på Smack-e-listan. Den kan bli riktigt riktigt vass!

    SvaraRadera