17 december 2009

Jag blir inte förvånad...

...det är väl snarare en regel än ett undantag att man blir förvånad numera. Jan Björklund går ut i tv och deklarerar att vi i Sverige minsann ska ha kravet att lärarna i våra skolor ska vara behöriga för yrket. Undantaget som han nämner i tv är att en obehörig lärare får anställas på årsbasis om ingen behörig finnes tillgänglig. Vad han inte nämner är att friskolorna är undantaget reglerna. Samma krav på behöriga lärare i skolan gäller nämligen inte dessa. Jag förstår varför... skulle knappast tro att förnuftshatarna i de religiösa friskolorna skulle bli så nöjda över att ha sekulärt skolade lärare, när de egentligen är ute efter att indoktrinera och utöva tolkningsföreträde om hur världen bör uppfattas... och detta på oheliga urkunder som förespråkar hat, skam och intolerans (ja, även det "Nya Testamentet" är fullt av sådant). De flesta kristna har ingen aning om vad som står där... och om dom vet vad som står så tolkas alla obekväma ordalydelser bort.


*poff* säger det... sen är allt bra...


Jag blir inte heller förvånad att Miljöminister Carlgren går ut och skyller på U-länderna när dom inte gör som den Europeiska Unionen "vill". Skulle västvärlden ta sitt ansvar så skulle hela det kapitalistiska systemet falla och vi skulle bli tvugna att bli socialister allihopa... eller ännu värre... regelrätta Marxister! Flämt! Västvärldens ledare vet detta... eller som den framgångsrike och underhållande populisten Hugo Chavez uttryckte det när han höll tal i Köpenhamn igår;


"Hade klimatet varit en bank så hade dom räddat det för länge sedan"


1 kommentar:

  1. Förvånad? Nej. Förbannad? Ja även den här gången. Tror inte en svensk regering bestått av så många skämt på samma gång tidigare.

    SvaraRadera