27 februari 2008

Glass, glass, glass i stora lass, lass, lass…


Som några av er säkert vet gillar jag att laga mat, baka och dylikt. Är ganska bra på det också om jag får säga dets själv.

Men även om jag kan uträtta underverk med mina händer så står det ibland still i huvudet och då är det bra att ha en kokbok att bläddra i. Egentligen är jag emot kokböcker, mest för att jag tycker det är roligare att improvisera, men de funkar finfint som inspirationskälla.

Under årens lopp har jag samlat på mig ett antal kokböcker och igår inhandlades det senaste tillskottet i samlingen: Glass – Läckert för lediga dagar. Min första bok med bara desserter och jag är mer än nöjd med den. Rikligt med snygga illustrationer, som gör att man vill prova varje recept nu-nu, samt en riktigt bra blandning av smaker.

För er som inte redan visste det är hemmagjord glass jättegott och i princip omöjligt att misslyckas med. Om du ska bjuda flickvännen eller en dejt på middag, gör en hemmagjord glassefterrätt. För om du till exempel ställer fram en hallon-amarettobomb till efterrätt spelar det ingen roll hur huvudrätten smakade. Eller hur?

Skulle du mot förmodan misslyckas med glassen/sorben kommer jag att vara den förste att peka finger och kalla dig för en sopa.

1 kommentar:

  1. För att uttrycka det på ditt eget sätt: Vad är felet med den där jävla grabben Nordin!? INGET!

    Kolla här tjejer: Nordin kan laga mat, är händig, ser bra ut, är hårdrockare, har långt gulligt hår, kör MC, känner grabbarna i Dirty Mischief, är knullkåt och är singel!
    Pass på!

    SvaraRadera