30 oktober 2007

Peppen är gigantisk

Timmar sedan Jonas Nordin sov senast: 24
Anledning: Läs resten av inlägget för att få svar

Det hela började mer eller minde med följande MSN-konversation mellan mig och erik för ca 10 timmar sedan(i urval och lite censurerad):
nordin - ” vilken ska köpa vilken?”
erik – ”jag smackar första… så får du, din lille *fultord* , köpa #2”
nordin – ” kung!”
erik – ”den totala peppen… känns som en ny metallicaplatta:)”
nordin- ” FUCK YES!”
erik – ” kriminellt skön kvalla… ett brott!... metallicabrottslighet!”
nordin – ”det är det som är så bra med livemetallica, alltid bra ljud”
erik – ”det bästa med dig brorsan är att du är en sån jävla metallicabög… DET är det bästa med dig”
nordin – ”haha, mitt hjärta slår skitfort”
erik - "haha"
erik – ”å fy fan… lyssna på all within my hands… jag börjar nästan gråta”
nordin – ” jag blev tårögd bara av intron... fy FAN!”
erik – ” grymma stämmor!”
nordin – ” på i just wanna sjöng ju till och med kirk bra”
nordin – ” fan vad please dont judas... är cool”
erik – ” ja”
nordin – ” alltså det är ju fan lika bra kvalla på den här spelningen som på garage inc plattan… kung!”
erik – ”haha… ja… snuskigt bra kvalla
erik – ” kirk är kungen”
nordin – ” yes!”
erik – ” kirk briljerar… med sepiga coola cp-ljud”
erik – ” nu köper vi machine head-biljetter!”


Metallica blir man aldrig, jag repeterar, aldrig besviken på. För er som inte är lika stora Metallica-nördar som vissa andra av oss kan jag berätta att de i helgen gjorde två spelningar för välgörenhet i San Fransisco. Spelningen va akustisk och de bjöd på en sjukt cool setlist.

De hade ju kunnat nöjt sig med att harva ihop några versioner av de gamla klassikerna och köra dem akustiskt. Men sånt gör inte Metallica. Setlisten innehöll några riktigt oväntade covers; I Just Want To Celebrate (Rare Earth), Please Don't Judas Me (Nazareth), Only Happy When It Rains (Garbage)… Om inte det vore nog så bjöd de också på helt sjukt coola versioner av All Within My Hands och Disposable Heroes.

Personligen tycker jag att den akustiska versionen av All Within My Hands är bättre än studioversionen som finns på St.Anger. Och för att ingen ska tvivla på att det är en Metallica-spelning ser James till att sjunga fel i tredje versen av The Unforgiven: ”The time the child their lives”. Fast kan James sjunga fel text i en Metallica låt? Jag menar det är ju han som har skrivit dem så vem är jag att säga vad som är rätt och fel. Han sjöng i alla fall inte den text som finns på Black Album.

Jag är peppad som satan på den nya plattan. Kriz snackar om att skivpan förmodligen inte kommer för än i april men han är bara feg och vågar inte släppa fram peppen. Jag och Erik är helt inställda på ett släpp i februari 2008. Precis när man behöver en ny Metallica-platta som mest, när det är vinter och jävligt.

Tänk er bara att få komma hem från skivbutiken med den nya skivan i handen, öppna plasten, lukta på konvolutet, bläddra i konvolutet, smacka i skivan i cd-spelaren och sen bara njuta till 110 procent.

Jag blev så peppad av att lyssna på Bridge School-spelningarna att jag inte har kunnat sova en blund i natt. Jag och peppen har levt i en vacker symbios hela natten lång. Skaffa dig en flickvän eller i alla fall ett liv istället för att sitta och tänka på Metallica hela nätterna, kanske du nu säger för dig själv. Snick snack, säger jag! Det kanske skulle hjälpa mot mycket men inte fan skulle det hjälpa mot Metallica-pepp.

…Här va det egentligen några stycken text som jag va tvungen att ta bort. Det är egentligen emot mina bloggprinciper, för enligt dem får man inte gå tillbaka och ändra text, men inlägget blev så jäkla långt att jag spara de styckena till nästa gång. Kanske imorgon…

Nu ska jag avsluta detta inlägg och göra lite frukost. Men först vill jag bara säga att alla borde skriva mer på bloggen. Vad tycker ni till exempel om att Peter Forsberg ska spela Karjala Cup, hur känner ni inför Black Crusade-turnén, vilken är eran favoritkaraktär i Reservoir Dogs (motivera varför), mm?

Pepp på er och på återseende

1 kommentar:

  1. på tal om musik och smashinehead har ni köpt biljetter?


    Måste ju isåfall också köpa.

    blir deathbreath på söndag iallafall!
    ska ringa nu och se om det finns biljetter och hoppas fan inte det är slutsålt.

    SvaraRadera