31 augusti 2011

Det låter så jävla mycket bättre!

För ett... halvår sedan fick jag för mig att fundera lite på hur jag lyssnar på musik. Inte vad jag lyssnar på utan hur. Jag kom ganska snabbt fram till att jag lyssnar på två sätt. Spotify/Mp3 eller hemma i lägenheten. Och när jag är hemma så har jag inte så himla långt till stereon. 55 kvm är ingen sporthall direkt. Så jag kom fram till att jag kanske borde styra om mitt hemmalyssnande från CD till Vinyl. Dels för att det är coolt och dels för att det faktiskt låter bättre. Och det ger mig lite mer att pyssla med runt musiken. Lite... mer nörderi helt enkelt. Och det är verkligen aldrig fel.

Sagt och gjort. Jag införskaffade mig en mustig vinylspelare från min lokala hifi-handlare och sen har jag börjat köpa vinyl i första hand, i stället för CD. CD är nu mera plan B. Och det funkar... ganska bra. Mycket nyss släpps på vinyl (fuck you digitala mastrar) och en del gammalt kan man ju faktiskt hitta i diverse schyssta skivbutiker och på ebay ch andra ställen. Ibland gör man fynd, och ibland får man helt enkelt skippa en öl eller två extra i månaden för att kunna få njuta av musik på det sättet det är tänkt från början. Analogt.

Nu sitter jag här och lyssnar på mitt senaste förvärv. Anthrax - Persistance of Time. En förbannat bra platta som, likt så mycket annat med Antrax, jag liksom missat. Bättre sen än aldrig och jag inbillar mig att man verkligen hör en stor skillnad. Ljudet är varmare och mer naturligt och om du är musiknörd som jag och Rawk så styr om ditt hemmalyssnande. Börja nörda vinylen!

1 kommentar:

  1. Ha, kung inlägg! Ja, jag är helt såld på vinyl nu också. Och jag har dig att tacka.

    Jag var på gång med ett liknande inlägg också men det får vänta lite. Tänkte speca vad jag köpt också. och tänkte lägga upp nån bild.

    Välkommen tillbaka till bloggen förresten!;) Keep it up!

    SvaraRadera