16 augusti 2011

Black Sabbath återförenas och är tillbaka med nytt studioalbum och turné!


Black Sabbath, gudfäderna inom metal och den tunga musiken, har återförenats. Utan Black Sabbath hade band som t ex Metallica, eller Pantera eller en massa andra tusentals band aldrig existerat. Hårdrock hade definitivt inte sett ut som den gör idag utan Sabbath.

Det har ryktats en hel del om en eventuell återförening, men det har varit lösa rykten. Och mest förhoppningar från folk. Igår kom det mer konkreta rykten och idag bekräftar Tony Iommi det hela: originaluppsättningen av Black Sabbath har återförenats! Och inte nog med att de planerar turné, Tony och Ozzy har också skrivit material till en skiva som ska släppas nästa år. KUNG!

Och nu säger väl vissa att Black Sabbath är uråldriga och slut för längesedan, framförallt riktat mot Ozzy. Men så är det inte, nu när Ozzy inte längre knaprar medicin lika hårt som förr så är han också i betydligt bättre form. Detta har det vittnats om i många liverecensioner och han var hur kung som helst när jag såg Ozzy på Globen ifjol.

Materialmässigt så har Tony garanterat haft en hel del riff i bagaget som har passat utmärkt för en ny Sabbath-platta. Han säger själv om materialet att "It’s more back to the old original stuff”. Givetvis kommer de inte musikaliskt att komma upp i nivå till 70-talsplattorna men det spelar ingen roll. Det blir kung hursomhelst. Senast det begav sig med en återförening 1988, lät de såhär :
http://open.spotify.com/track/1uCbTCMwKzv66uhZCBvWqo

Turnémässigt verkar det fortfarande vara ett litet litet frågetecken kring Bill Ward som tidigare har drabbats av en hjärtattack och nyligen opererat sig. Men han blir säkert bättre dag för dag. Och är det något jag kommer att prioritera över allt annat konsertmässigt nu är att se BLACK SABBATH live. Kommer de inte till Sverige så åker jag dit de spelar. Vem är med mig?

3 kommentarer: