01 juni 2012

En dag att nörda vinylen lite extra.

Den tredje lördagen i April varje år inträffar en dag kallad Record Store Day. Eller skivbutiksdagen, om man så vill. Det är en dag tillägnad musiken som konstform och en dag då man gärna bör stötta sin oberoende lokala skivbutik lite extra. För de blir ju tyvärr bara färre och färre. En annan fin sak med just Record Store Day är att artister och skivbolag brukar hitta på lite schysst grejer som en del i firandet. Det släpps limiterade skivor, det hålls intima spelningar och artister och fans hänger runt med varandra i diverse skivbutiker. Just släppet av skivor är något som gör dagen väldigt speciell för mig. Förra året släppte Deftones en covers-platta och något år har någon släppt en split-sjua som består av Mastodons cover av ZZ-tops Just Got Paid och ZZ-top's orginalversion.

I år släpptes bland annat Refuseds mästerverk Songs To Fan The Flames Of Discontent i ett nytryck, om 1000 exemplar på fin vit vinyl. Och idag fick jag hem ett exemplar tack vare ebay och en säljare i London. Så nu nördas det vinyl för fulla muggar. Nu får mina grannar höra hardcore från Umeå. Hardcore i absoluta världsklass. SMACKEBONK!


2 kommentarer:

  1. Nörda vinylen! Den vita vinylen är snyggast.

    Ang Record Store Day, jag fick ju inte riktigt tag på det jag ville ha: http://www.smackebonk.se/2012/04/record-store-day.html

    SvaraRadera
  2. Kung! Du får jaga på ebay. Man kan göra bra fynd där. :-)

    SvaraRadera