17 december 2008

Bye, Bye, Krizan

Äntligen! Det vi här hemma i Modo-soffan har ropat efter sedan i oktober har äntligen inträffat. Karol Krizan har fått sparken! Hur skönt som helst.

Hela säsongen tycker jag, med många andra, att han sett oengagerad och slö ut. ”Han har kört sitt eget race och gjort sig omöjlig i föreningen, säger Holmberg vidare. Dessutom har han sagt att han vill lämna föreningen och det har naturligtvis inte förbättrat situationen som sådan. Vi kan bara inte acceptera saker som skett.”, säger sportchef Erik Holmberg på modohockey.se. Det om något är ju ett bevis på att han inte haft den rätta inställningen.

Men för det så hatar jag ju inte Krizan på något sätt, snarare tvärtemot. Han är förmodligen den bästa målvakten vi har haft i Modo Hockey. Men som sagt, den senaste tiden har han ju uppenbarligen inte trivts i Modo eller för den delen spelat lika bra som vi är vana att se honom. Därför är det ju bättre att Modo och Krizan nu går skiljda vägar. Något som enligt mig inte är en dag för tidigt.

16 kommentarer:

  1. Äh, du hann före din apa!

    Karol är tveklöst den bästa målvakt vi har haft i MODO Hockey. Det är synd som fan att historien slutar på detta sätt bara, han är absolut värd en annan avslutning.

    Ja, när han började uttala sig i media om att han inte trivdes och ville bort så var det en tidsfråga innan han kickades. Anledningen till att det drog ut på tiden trodde jag var att man ville ha klart med en ersättare. Men så är ju nu inte fallet, istället ska vi visst satsa på Zacke och Svedberg som målvaktspar. Det är ett skämt. Zacke må vara den eviga talangen men han börjar fan bli gammal nu och jag har aldrig trott på att han ska bli en etablerad målvakt. Han är dessutom för liten. Och Svedberg är en junis som inte har bevisat nåt. Det har heller inte Zacke. Visst fan har Zacke gjort några bra matcher när han hoppat in men att få hela pressen på sig att vara förstamålis med allt vad det innebär.. ojojoj, vilken press.

    Nä, vi har för tillfället inga målvakter som vi kommer långt med i ett slutspel. Det är inte ens säkert att vi kommer till slutspel för den delen.

    Jag hoppas dock att jag har fel och att Zacke visar sig vara the shit när det verkligen verkligen gäller och att Svedberg blir ett komplement som duger.

    Men det viktigaste är att finna en bra ersättare åt Krizan fort som möjligt. Norrena snackas det om men han går väl till LHC där en miljardär köper upp allt som är intressant. Ahonen i Frölunda bör väl vara intressant, han får ju inte spela mycket när Honken är förstemålis. Man får väl se..

    Nä, mardrömmen är långtifrån över i MODO-land.

    Men tack som fan Karol för allt du har gett oss MODOiter. Tack för guldet, det hade vi INTE tagit utan dig. Din gamle räv.

    SvaraRadera
  2. Min spontana reaktion på hela den här dealen är "Modo hockey är en pajasförening" Jag vet inte hur den där Holmberg är funtad men att gå ut och kapa en spelare sådär är långt ifrån snyggt. En spelare klubbens störste genom tiderna bara dagar innan försvarat när han lämnats helt ensam av ett försvar som, bortsett från Timander och Viktor Hedman, spelar som ett gäng bakfulla apor. Det känns som MoDo har klart mycket mer folk att kicka än Krizan.

    Sen gillar jag att Öviks Bagdad Bob går ut och säger att man tror stenhårt på Zacke. Det måste vara därför som Zacke fått spela runt 5 matcher per säsong de senaste 3 åren. Han gjorde väl fler matcher under en säsong som backup åt Salo än han gjort under 3 år bakom Krizan. Oj vilket förtroende. Näe du Ecke. Zacke har ni förstört för länge sen. Han kommer aldrig bli en förstekeeper av rang. så vida han inte flyttas till Boden.

    Jag tycker det är trist för jag har börjat få mer och mer sympatier för MoDo tack vare många av er här men ibland känns det som klubben ligger där den förtjänar. Nått är sjukt i föreningen just nu. Riktigt sjukt. Er största målskytt genom tiderna lägger av mitt i säsongen när han är 7 kassar från att bli historisk. Ni kickar en visserligen darrig försekeeper men ersätter honom med en än darrigare andrekeeper (statisktiskt sämre än hånade Divis i exakt allt) och era nyförvärv har förutom Zuccarello (som en blind skulle hitta) bombat något så fruktansvärt.

    Norrena kan ni dessutom glömma då han sagt att KHL är nummer ett för resten av säsongen. Nästa år vill han vara tillbaka i NHL igen.

    SvaraRadera
  3. Du är bög och lila men har mycket rätt också Dread. Självklart klarar sig MODO inte med ZAcke och Svedberg men samtidigt måste de också självklart uttrycka sig fulla förtroende för dessa pojkar. Men bakom kulisserna är det inget snack om att Ecke och co letar febrilt efter en ersättare. Nä det var synd på Norrena även om jag aldrig trodde på det. Om han skulle tillbaka till Sverige så skulle han garanterat gå till LHC. Varför? The money. MODO kan inte vara med och konkurrera om såna där spelare. Hur ska man göra då för att hitta en jävligt bra målvakt mitt i säsongen som ingen har tänkt på? Ingen jävla aning. Jag hoppas att MODOiterna i NHL hjälper till lite, de lär känna några gossar.

    Sen håller jag med dig om att det inte är ett snyggt uttalande av Ecke. Å andra sidan så är det ju faktiskt så att Krizan har snackat i media först om att han inte vill vara kvar - då ska man heller inte vara kvar. Spelar fan ingen roll hur bra man är, vill man inte spela i MODO Hockey så hör man inte hemma där heller. Bäst för alla parter. Men jag hade velat att ECke i ett uttalande ändå tackade Karol för den tid som har varit. Märkligt att det inte blev så.

    SvaraRadera
  4. Jo, glömde kommentera nyförvärven också. För visst sitter misslyckandet hittills mycket på att nyförvärven är värdelösa. Dessa snubbar (finnjävlar) är folk som Rindell har velat ha så jag skyller på honom - och Ecke som gick på det. Kolla denna underbar statistik för MODOs nyförvärv:

    Back Kurvinen - 2 ass. Inte alls helt värdelös som vissa vill påstå. Men han är bara en i mängden. Varken sämre eller bättre av de backar som står bakom Timmy och Victor. Modo behöver inga fler sådana medelmåttor!

    Marco Tuokko - 1 mål, 2 ass. Har varit skadad länge men inte visat särskilt mycket de matcher han spelat. I Intervjuerna inför säsongen har han själv sagt att han ska vara en dryg jävel och smälla på allt och alla och att det är hans primära uppgift. Han var elitseriens mest hatade ifjol efter HV-fittorna men vem tycker att han är jobbig i år? Ingen. Jag är jävligt besviken, men han kan möjligvis ändra på det för de matcher som återstår.

    Ville Snellman, 3 mål, 2 ass. En total sopa. Det visste man ju dock innan också, vad fan ska vi med en sån här sopa till? Kan inte ens snacka engelska. Finnjävel. Helt värdelös. Har tappat puck ca 432423 ggr i år.

    Sen har vi ju lill-norsken som ju har varit en succé. Och det var en bedrift av MODO (läs: Skröder) att vi fick honom till Ö-vik och att han inte hamnade i Karlstad. Pengar är inte allt, att spela med Susse och en landsman är allt.

    Och så nya Ulmer, som är skottvillig och visar vilja. Han gillar jag, än så länge.

    Veteranerna, förutom Werner, har inte varit dåliga. Tvärtom. Susse är bättre än nånsin, Salle blir bättre och bättre, Svarten kan ju lite mer men det kommer, Timander är fantastisk. Hasse J är dock gammal och slö.

    Jaja, fan också! MODO!

    SvaraRadera