29 april 2012

Walpurgisnacht - Bokrelease & Signering av boken "Döden som gav liv"

Imorgon den 30/4, på självaste Walpurgisnacht smäller det! Då kommer Leo Flavums roman “Döden som gav liv” att se kvällsljuset för första gången! Jag och Petra på Skulls and Bones har således tagit tillfället i akt och bjudit in vår vän och samarbetspartner Leo Flavum för att fira släppet. Nu bjuder vi även in dig!


Våra dörrar kommer att stå öppna för alla som önskar träffa författaren, få sin bok signerad samt dela denna Walpurgisnacht med oss. Det blir en improviserad sammankomst framför öppen eld ute i det fria med trevnaden som ledstjärna. Det står dig fritt att medtaga, mat, dryck eller varför inte ett musikinstrument! Bålet tänds kl 18:00 under Temyns vakande öga.



Boken kommer att finnas till försäljning. Pris: 229:- (vi kan tyvärr endast ta emot kontanter).


Facebook event: https://www.facebook.com/events/287717257978796/

Välkommen!

Leo Flavum om Walpurgisnacht:


“Jag valde just denna kväll av uppenbara orsaker. För mig, precis som för våra förfäder på denna plats en gång, representerar Walpurgisnacht förtärandet av det som varit och början på något nytt. Att låta elden föra med sig det förflutna - gott såväl som ont, för att bereda plats åt det som komma skall. Låta det gamla skeendena vila och de nya önskningarna spira. Därför såg jag Walpurgisnacht som den naturliga tidpunkten för att släppa “Döden som gav liv”. För mig markerar detta nämligen både ett slut och en början på samma gång. Slutet på min tid med den berättelse jag skapat - början på dess liv ute i det fria, hos er läsare. I era tankar, i era sinnen, i era drömmar. Nu tillhör den inte längre bara mig, utan oss alla. “Döden som gav liv” är redo att begynna sitt liv.”




Om Boken "Döden som gav liv" av Leo Flavum

Döden som gav liv är berättelsen om en pensionsfärdig kriminalinspektör som ställs inför sitt sista fall: Att ta fast den man som på nätterna bryter sig in i fångvårdsanstalter och där tar livet av intagna. Fallet visar sig vara komplicerat, men han vägrar ge upp denna sin sista uppgift i tjänsten. Vad ej kriminalinspektören anar är att den lönnmördare han eftersöker ingalunda är någon man som dödar andra män, utan en amaun - en avatar för döden som blott agerar utifrån sin egen natur. En lieman, som i likhet med sin förföljare börjat känna tvivel inför den egna platsen i världen.

Ty om allt vore skrivet i sten, hur kommer det sig då att en inre molande känsla av att allt inte står rätt till ideligen gör sig påmind? Varför har han därtill dessutom blivit varse något som för en av hans sort är så främmande: Känslor - sådana som annars är förbehållna människorna. Och vad är det för hemlighet som de respektive uppdragsgivarna - ödesrätterska och polisväsende, söker undanhålla såväl lieman som kriminalinspektör? Döden som gav liv är berättelsen om ifrågasättande, vägskäl och konsekvenser. Hur en varelses fotsteg påverkar, inte bara det egna vägvalet, utan ibland en hel världs öde. Hur känslor, ömsinta såväl som själviska, sprider sig som ringar över vattnet. Döden som gav liv är Leo Flavums debutroman.

Den bjuder läsaren på en unik blandning av spänning, fantasi och ifrågasättanden, allt delat med bokens rika persongalleri. Därtill en läsupplevelse utöver det vanliga som ogenerat korsar vedertagna genregränser.







Karaktärer i Boken "Döden som gav liv"


Drakh An Demorath
...är en Amaun. Han ser ut som vilken man som helst, talar precis som vem som helst och skulle kunna vara den som just passerade dig på gatan. Men Drakh är ingen människa av kött och blod, utan snarare en avatar för själva döden. Och står du på hans uppdragslista blir du inte långvarig i denna världen.

Hans uppdrag är att Skörda de själar som av olika anledningar inte är menade att finnas i vår verklighet. I somliga fall även att utradera minnet av att de ens någonsin funnits.

Han är obeveklig, omutbar och följer grundligt sin uppdragsgiverskas önskningar. Detta tills den dag då hon plötsligt försvinner och lämnar efter sig de mest besynnerliga anvisningar.



Åke Granberg
...är kriminalinspektören som närmar sig vägs ände inom sina yrkesverksamma år. Alldeles innan pensionen är satt att inträda får han emellertid ett sista fall på sitt bord: Att ta fast den gärningsman som nattligen bryter sig in i fångvårdsanstalter och där tar livet av intagna - en åt gången.

Han är noggrann, observant och ifrågasätter allt. Sig själv i synnerhet. Men det som allra minst har gått honom förbi är hur kollegor och chefer inom Polisen, ja till och med privata vänner, har börjat bete sig underligt på senare tid. Därtill har han beordrats att agera förkläde åt en yngling, Bronkh, vilket gör det hela än mer komplicerat. Eller är kanske just Bronkh den perfekta kompanjonen i ett fall där ingenting är vad som det ser ut som och där alla regler synes satta ur spel?


Fredrik Ranhammar
...är en småtjuv, hälare och amfetaminmissbrukare samt den andre i raden av fångar att bli kallblodigt avlivad av den besynnerlige fängelsemördaren. 

Trots en brottsaktiv period på över 20 år samt fiender i alla läger, kan ingen - varesig polis eller allmänhet, förstå varför just Ranhammar blivit den ökände Fästningsmannens rov. Isynnerhet inte som han några dagar senare skulle ha frigivits och därmed blivit ett mycket lättare offer. Står gåtans lösning att finna i Ranhammars befläckade förflutna eller råkade han bara vara fel man på fel ställe vid fel tillfälle? Ranhammar dog med svaret.


Bronkh
...är den kattfrälste unge mannen med kläder lika besynnerliga som det namn han bär. Hans rappa käft och ständiga ifrågasättanden undgår ingen och han tycks ha känningar precis överallt.

Bronkh var en ypperlig schackspelare i sin barndom och har i vuxen ålder fortsatt att tänka i schacktermer oavsett vad han tar sig för. Är det kanske därför som kriminalinspektör Åke Granberg tvingats ta sig an honom efter order uppifrån? Hur långt sträcker sig Bronkhs nät egentligen och vad är hans sanna motiv?



Jezebel Nordling-Hannasdotter
...är kvinnan ingen riktigt vet varifrån hon kom eller ens när. Hennes synbart vänliga och alldagliga uppsyn bör man emellertid inte underskatta. Bakom den stillsamma fasaden döljer sig en stark övertygelse; Förvissningen om att allt som görs måste vara till gruppens bästa och att ingenting får leda massorna på villovägar.

Jezebel gör man bäst i att inte förarga. Den som ändå dristar sig till att stå i hennes väg får snart nog känna på konsekvenserna.



Sandra Vasilieva
...är tonårsflickan som nyligen lyckats rymma från en ungdomsvårdsanstalt och nu försöker hålla sig undan polisen och de sociala myndigheterna. Samtidigt klarar hon sin överlevnad genom att stjäla och därtill sälja sexuella tjänster till män med feta plånböcker och magra samveten.

Sandra är intelligent och försigkommen. Hon missar aldrig en chans när hon ser den, men låter alltid försiktigheten komma i första hand. Det är denna prioritetsordning som räddat henne från att råka lika illa ut som många av de andra flickorna på anstalten. För man vet aldrig vem det egentligen är man möter därute på vägarna...

Hon är en skicklig manipulatör och mycket duktig på att läsa av människor och situationer. Det djupa hat hon när gentemot vårdare, psykologer och myndighetspersoner - människor med en tvivelaktig fasad av godhet, har tagit bort alla betänkligheter kring att metodiskt dupera sin omgivning närhelst hon anser det ligga i sitt intresse.

En dag begår hon emellertid ett ödesdigert misstag. Ett sådant som aldrig kan göras ogjort.




Pascal Warner
...är förfalskaren och vapenhandlaren som gäckat lagen i åratal.

Pascal och Åke Granberg har visst gemensamt förflutet, då de stått öga mot öga med varandra mer än en gång under åren som gått. Ingen av dem har dock någonsin lyckats få övertaget gentemot den andre och inte sällan har det dessutom visat sig att bådas intressen gynnats av motvilligt ömsesidigt samarbete. Detta har gjort att de numera betraktar varandra med viss respekt, om än knappast vänskap.

Granberg vet att det normalt finns två saker som kan få Pascal medgörlig. Själv har han precis tänkt ut en tredje...



Hans Richter
...är den f.d. signalspanaren som numera innehar en chefsposition inom sin avdelning.

Han är Åke Granbergs mångårige personlige vän och de bägge har genom årens lopp utbytt tjänster sinsemellan närhelst något känsligt varit i görningen.

När Richter emellertid ombeds av sin vän att kontrollera uppgifter i fallet med Fästningsmannen så blir han emellertid varse en serie kusliga samband. Och kanske har han hittat något som han tidigare trott varit hopplöst förlorat sedan länge.


Kim Vallak
...är väckelsepredikanten från den lilla byn Skålmyrtjärn som nyligen häktats och anklagats för inblandning i en serie försvinnanden vilka ägt rum i hans hembygd.

Detta synes emellertid inte bekymra honom det minsta, utan han ler istället milt in i TV-kameror och mot teleobjektiv där han leds genom tingshuset iförd handfängsel. Vallak vet nämligen att detfinns betydligt värre öden att drabbas av än vad någon domare kan tänkas avkunna...



Om Författare, Leo Flavum
 


Leo Flavum föddes 1976 i nordskåne, men bor sedan några år tillbaka i Gränsfors, Hälsingland. Den som tidigare hört hans namn har med stor sannolikhet gjort detta i samband med musik, vilket har varit Flavums främsta syssla genom åren. Sedan skivdebuten 1995 har han hunnit med att släppa sju album i eget namn samt medverkat som studiomusiker i ett flertal produktioner. Med "Döden som gav liv" debuterar han nu som författare.


Läs förlagets (SenzaVib) författarporträtt av Leo Flavum:
http://wachenfeldt.org/read/bocker/leoflavum/


Detta skriver tidningen HT om Leo Flavum:
http://helahalsingland.se/nordanstig/1.4636625-leo-hittade-hem-efter-100-mil


Hårdfakta:

  • Namn: Leo Flavum
  • Ålder: 36
  • Arbete: Författare, musikskapare och kreativ rådgivare
  • Familj: Tre katter (Geraldine, Valeria & Immaa)
  • Intressen: Esoterism, samhällsfrågor och gammal bortglömd teknik
  • Favoritmat: Min förläggares hemkörda älgste
  • Dolda talanger: Piratradioentusiast


Leo Flavum om "Döden som gav Liv"

Idén till "Döden som gav liv" föddes på många plan samtidigt.Jag ville berätta en annorlunda historia, en som utmanar det sätt på vilket vi människor föreställer oss tid, rum, liv och död. Och vem är då mer lämpad att blanda in i leken än självaste Liemannen? Jo, möjligtvis de som drabbas av hans framfart: Människorna.Att ta en bunke helt vanliga människor och ställa dessa inför något de omöjligen kan förstå vidden av. Låta dem alla utifrån sin egen plats i livet utmanas, reagera och slutligen agera.Samtidigt ville jag ge läsaren ett äventyr hon sent lär glömma. Jag tror jag lyckades...

Själva berättelsen kom upp i mitt huvud en kall höstkväll när jag satt vid min eldstad, som vanligt eskorterad av kattögon i mörkret samt alla de djur som rör sig i skogen något tjugotal meter längre bort. Inom loppet av en timme hade jag större delen av händelseförloppet klart för mig och ett par dagar senare satte jag mig och skrev.Resultatet finns nu, tack vare en uppmärksam förläggare, på pränt för alla och envar.

Jag kan redan nu giva ett varningens ord och säga att "Döden som gav liv" kräver sitt utav läsaren. Tro inte annat. Tro snarare tvärtom.Närmare bestämt kommer boken att ta din fulla uppmärksamhet i anspråk. Plundra dig på de timmar du trodde dig kunna avvara till allt det där du förmodar dig behöva utföra, avkräva dig det engagemang du aldrig föreställde dig att lägga på ett dött ting. Och när resan väl har nått vägs ände så blir du lämnad ensam. Ensam kvar med frågor, tankar och funderingar. Allt det där som är en boks uppgift att igångsätta....om du frågar mig.
Eller så kan man se det såhär: Det finns de som anser att jag är en fullständigt galen människa. Läs boken så förstår du exakt hur galen jag kan tänkas vara.



Om språket Xhaimeran

Namnet på det språk som amaunen Drakh och hans uppdragsgiverska - ödesrätterskan Fangomaa, talar sinsemellan i "Döden som gav liv" kallas Xhaimeran. Det är ett språk konstruerat av Leo Flavum och är en del i hans fiktiva värld Xhaimera.Språket har en fullt utvecklad grammatik samt i nuläget en vokabulär på omkring 16000 ord. Således är Xhaimeran ett av de mer genomarbetade konstruerade språk som gjorts i den här sortens sammanhang."Döden som gav liv" är dock inte det första tillfälle vid vilket vi kunnat möta Xhaimeravärldens tungomål. Tvärtom.I sin roll som kreativ rådgivare har Leo Flavum flera gånger introducerat Xhaimeran för en intet ont anande omvärld. Den som är bekant med Skulls and Bones olika skallkonstverk vet exempelvis att det följer med Xhaimeriska översättningar av de ackompanjerande poemen.En lite yngre publik - den som lockas utav Alvgrim - Äventyr & Rollspel, lär även den möta språket Xhaimeran under äventyrens gång.Alerim dru ad xana ajun, som en Xhaimerier skulle uttryckt saken!


Temyn - Skapad av Petra Shara Stoor, Skulls and Bones Artwork






Petra Shara Stoors (Skulls And Bones Artwork) skallkreation Temyn kommer att vara på plats vid boksigneringen av Leo Flavums bok "Döden som gav liv". Temyn är även den "skalle" vi ser på omslagets baksida i boken "Döden som gav liv".






Karta för att hitta hit - Kom och fira boksläppet med oss!

Karta till Skulls and Bones (Fredrik & Petra)


Ytterligare info om Bok och Författare Leo Flavum

www.facebook.com/xhaimeran 
www.twitter.com/xhaimeran


Köp boken här:

Beställning: http://wachenfeldt.org/order/Om boken: http://wachenfeldt.org/read/bocker/dodensomgavliv/


Ytterligare info om Skulls and Bones Artwork 

www.skullartistry.com
www.facebook.com/skullsandbonesartwork 
www.twitter.com/skullartist



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar