29 december 2007

Grandpa Page sammanfattar liveåret 2007 (1/3)

Då var det dags för ännu en sammanfattning, fast till skillnad från Erik så fungerar inte jag som skatteverket utan jag sammanfattar faktiskt det nyss avslutade året och inget annat. Jag hade först en något naiv plan att ta allt i ett enda inlägg men det blir helt enkelt för mycket. För mycket ångest. Mina listor måste få mogna i några dagar till känner jag. Jag börjar således med en uppvärmning. Här är del ett av "Grandpa Page sammanfattar liveåret 2007"

Årets låt:
Davidian av och med Machine Head - Rock am Ring
"I wanna see a circle pit there, there, there, everywhere! Circle pit! Move it!"
http://www.youtube.com/watch?v=Z10qjQn9tfM

Årets överraskning:

Marilyn Manson - Hovet
Efter det sura skämt till spelning Manson gav på Hultan 2005 så var förväntningarna låga. När jag lämnade Hovet hade jag gåshud. GOD DAMN vilken revansch.

Årets musikögonblick:
Machine Head - Rock am Ring
När Robert Flynn kliver på scenen är det första gången i hela mitt liv som jag ser honom live. Jag fick gåshud och stånd på samma gång. Mannen har en scennärvaro man sällan får uppleva. Det var stort! Lätt årets musikögonblick och ett av de starkaste sådana i mitt liv.

Årets moshpit:

KoRn - Rock am Ring
Hela spelningen var ett stort jävla moshpitchaos. Det är hit moshpits hamnar när de dör. Jag hade ont överallt. Jag blödde från läppar och näsa och ibland var det närmare upplopp än en spelning. Men stämningen var helt underbar. Alla älskade alla i detta våldschaos. Mellan två låtar behövde jag knyta mina skor och gick ner på knä. På en sekund hade tre personer ställt sig runt mig och gav mig skydd ifall helvetet skulle braka loss igen innan jag var klar. Vackert på alla tänkbara sätt. Kultmen nåddes i "Blind". Det var SJUKT! Kolla in, räds, längta, dö lite inombords för att ni inte var där.

http://www.youtube.com/watch?v=HWUjLRZAaC4

Årets besvikelse/Citronpriset 2007:
Donnas/Kulturbolaget - Malmö
Här blir det minsann delat citronpris för delat fuckup. Donnas i sig gjorde en bra spelning (av det vi såg) men den stora besvikelsen låg i att bandet gick på exakt kl 21:00. Då förbandet skulle gått på. Detta gjorde att vi missade nära halva spelningen och priset för årets besvikelse går härmed till Donnas och kulturbolaget för detta jävla övertramp. Skäms!

Kommentera och kritisera. Nästa del blir en top-5-lista över årets bästa liveartister.

4 kommentarer:

  1. Fy fan va kung! Det där klippet på MH va fan inte att leka med. rysningarna kommer som ett brev på posten när rob säger: "look into my eyes!"

    Och Korn... jag vet inte ens vad jag ska säga. Mr Davis vet ju helt klart hur man får igång en publik.

    SvaraRadera
  2. Och var är bästa boegen 2007?!?!?!?!?!
    vae!!

    SvaraRadera