22 maj 2012

Snake Master Estelle

- Jag tycker att det är bra att lilla prinsessan Estelle blir döpt... hon kommer ju nämligen att få värsta superhjältekrafterna eftersom hon i princip blir tvungen att vara troende kristen!! Iron Man och Captain America får se upp... här kommer nämligen en prinsessa som tål giftiga substanser, kan hela de skadade och jonglera med ormar.
Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska. - Mark 16:15-18

Vi lever knappast i ett vidare civiliserat land, men det gör inget... det är ju trots allt en gammal och fin tradition att låta den Judeo-Kristna guden få äganderätten till barnet via en ritual som går tillbaka på kosmologiska förklaringar som är något utdaterade.

Såsom 2 § i 1809 års regeringsform uttryckligen stadgar, att Konung alltid skall vara av den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är, sålunda skola ock prinsar och prinsessor av det kungl. huset uppfödas i samma lära och inom riket. Den av kungl. familjen som ej sig till samma lära bekänner, vare från all successionsrätt utesluten.

§4 Successionsordningen Lag (1979:935)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar