27 november 2009

Tokyo Metal Anarchy

På tal om utländska metalband... japanerna har producerat riktigt bra metal, om man nu vet vars man ska leta. Det första japanska metalbandet jag kom i kontakt med var en grupp som kallade sig Yellow Machinegun. Detta band består av tre japanska tjejer som mer ser ut att vara urtypen för "Hello Kitty"-samlare än tvåtaktssmiskare. Döm gärna själv av klippen här nedan...



Again, från albumet "Spot Remover" (1998)



イエローマシンガン live


Förutom det ovan nämnda eminenta band så finns det ett gäng som kallar sig Terror Squad, och det är inte dom dära hiphooparna med samma namn. Dessa rara gossar spelar i regel ganska snabbt och på skiva verkar det som att det är det diskanta i ljudbilden som skall framhävas. Plattan "The wild stream of eternal sin" är något som jag verkligen kan rekommendera varmt, speciellt spåren "Blood Fire Metal" och "Order of the lone wolf" är extra njutbara för sinnet. Här följer en liten promovideo från deras senaste alster "Chaosdragon Rising" från 2006.



Lägg speciellt märke till gladthrashen efter 1:44

1 kommentar:

  1. Första låten där är bra tillsammans med videon. Estetiken inom metal är så snäv. Skönt se tre tjejer spela hård musik men inte bry sig i hur man ska se ut eller ens headbanga. Man skulle lätt kunna lägga på en käck indiepoplåt över den där videon.

    Bland mina favoriter på youtube har jag ett japanskt band som lät skitbra, tror dock inte det var metal.

    SvaraRadera