04 november 2009

Kill the infidels!

Nyligen fick jag återigen upp ögonen för ett mycket fascinerande koncept inom spelindustrin, nämligen ett kristet spel. Denna företeelse har existerat tidigare (tänkt ID software stölden av Castle Wolfenstein omgjort till Noas Ark) men knappast i denna "extrema" form förut. Spelet i fråga heter "Left Behind: Eternal Forces" och släpptes lagom till julhandeln 2006.





Själva idén är kopplad till kristna fundamentalisters föreställningar om Jesu återkomst och Satans intåg i den sista tiden. Spelet är uppbyggt efter den fiktionella bokserien "Left Behind" (över 60 miljoner sålda böcker) som i sin tur hämtar näring från Uppenbarelseboken. I spelet skildras hur de sanna kristna hämtas hem av Jesus medan alla hedningar blir kvar på jorden. Förklädd till FN's generalsekreterare dyker Antikrist så upp och vållar stort lidande bland alla de människor som inte varit tillräckligt rättrogna den kristna läran.





Spelet går ut på att antingen frälsa de kvarvarande människorna eller helt enkelt ta ihjäl dem. Tydligen så får man högre poäng av att frälsa, men att mörda går alldeles utomordentligt också. Jag har väl egentligen inget problem med själva spelet... men det som är mest intressant och skrämmande är dock att det finns människor som tror på sådant här. Det öppnar ju även upp för den moralpaniksaktiga möjligheten att göra spel som går ut på att döda kristna människor.





Här nedan följer en lite lustig debatt på CNBN om spelet...




1 kommentar:

  1. När jag ser gameplayfotot tänker jag bara. "Satan har bättre grafiker, bättre programmerare och bättre gamedesigners än vad gud har. Satan vinner igen!"

    SvaraRadera