03 januari 2008

Grandpa Page sammanfattar liveåret 2007 (3/3)

Årets spelning:
Det här var fan i mig svårt. Hur ska man egentligen ranka en spelning? Är det orättvist att jämföra bandet/artisten med spelningar från tidigare år?

10. Marilyn Manson – Hovet, december
Årets revanch måste bara få hamna på top 10. Manson ÄR bra live. I alla all när han vill.


9. Metallica – Olympic Stadium Helsingfors, juli
Metallicas spelning i finland är endast min 9:e bästa spelning jag varit på i år. Jag vet egentligen inte varför de hamnar här nere. Kanske är jag lite väl hård mot metallica nu efter att ha sett dem fem gånger sedan 2003 men va fan. Låt mig ångra den här placeringen lite då.


8. Queens of the Stone Age – Roskilde Festival, juli
Med en av årets bästa plattor i bagaget river Queens of the Stone Age av en riktigt grym spelning. Vilket annat normalt år som helst så hade en sådan spelning dominerat men nu får Josh och grabbarna nöja sig med en åttondeplats. Jag höll denna spelning grymt högt just när jag kom hem från Roskilde men nu med lite perspektiv på saken så känns det som det finns en handfull bättre jag sett. Det borde väl säga allt om mitt musikår.


7. Fu Manchu – Loppen Christiania, maj
Fu Manchu har länge varit en favoritgrupp och ingen lokal passar bättre till underground/stoner rock som just Loppen.


6. Machine Head – Roskilde Festival, juli
Machine Head levererade igen. Jag hade iof inte räknat med något annat. Inte riktigt samma enorma eufori som när jag såg de på Rock am Ring men nu spelar de lite väl tidigt på dagen och i ett tält där ljudet inte är det bästa.

5. Nine Inch Nails – Vega Köpenhamn, april
Det är första gången jag ser NIN sen den magiska hultsfredskvällen för över två år sedan.
En helt fantastisk setlist med personliga favoriten ”Last” som topp och detta i en lokal som tar 1500 personer. Annas tårar sa allt.


4. Metallica – Stockholm Stadion, juli
Det går inte att ha metallica utanför top fem. Tyvärr faller de lite på grund av den legendariska (i mina ögon) spelningen i Tallin’ samt att det är andra året i rad jag ser dem utan att de har något nytt material ute. Metallica har helt enkelt höjt sin egen ribba oerhört högt. Men revanchen kommer redan nästa år. Då ska det mycket till för att de inte ska ligga högre upp.


3......
Det blir fan ingen trejdeplats på den här listan? Varför? Jo för att det är min lista först och främst och för att jag nu bytt plats på de två kommande spelningarna 10 gånger de senasta dagarna. Vi snackar dött lopp här.

2. Nine Inch Nails – Hovet Stockholm, augusti
Inte för den smått slöa publiken eller för den halvtomma lokalen. Det här tar NIN hem helt själva. Den perfekta setlistan tillsammans med en ljusshow jag aldrig någonsin varit närheten av att se (och då har jag sett U2). Allt från NIN´s sida var briljant. Det enda tråkiga är att det var sista gången jag såg just den uppsättningen av NIN på en scen.


2. KoRn - Rock am Ring, juniRock am Ring, uppskattningsvis 70 000 i publiken (man såg inte vart folket tog slut), Joey Jordison på trummor och en publik som skulle kunna riva städer. Jag hade inte sett koRn på två år, aldrig sett dem utomhus och endast inför ca 10 000 tidigare

1. Machine Head - Rock am Ring, juni
Att se Machine Head för första gången är sjukt jävla stort.
Att se dem framför 25.000+ fans på(!)en Formel 1 - bana är gigantiskt.
Att gruppen sedan gör en sådan spelning, med sådant härj att jag bitvis var säker på att dö.
Ja då kan det inte bli annat än en förstaplats. Gamla husgudar som KoRn och Metallica får helt enkelt ursäkta. Look into my eyes! And let freedom ring with
a shot gun blaaaaaast!


Bubblare
Fu Manchu – Kulturbolaget Malmö, november
Mastodon – Roskilde Festival, juli
Pelican – Loppen Christiania, november
Beastie Boys – Roskilde Festival, juli


Då var det klart. Musikåret 2007 är det överlägset fetaste i mitt liv. Nu får vi se hur bra året 2008 kan bli. Mycket tyder på att jag kommer ha än svårare att sammanfatta det.

Fast...

Det är ju en kategori kvar.

Årets 3 bogen:
På begäran. ;)

1. Anna

2. Wille

Gott nytt jävla musikår på er! :)

3 kommentarer:

  1. HAHAHA!
    Men även så blir jag helt tårögd. Fan vad fint!

    SvaraRadera
  2. Fast vid närmare eftertanke är jag lite förvånad. Jag trodde inte att jag skulle vinna över Wille, inte heller att du INTE skulle vara med på listan. Min gissning var att Wille bara skulle hamna på en ynka 3:e placering...

    SvaraRadera
  3. Du tar Wille alla dar i veckan och det vet du. :)

    Sen kan jag ju i sann emo-anda inte ge mig själv kred för nått. Inte ens för att eventuellt vara bogen. ;)

    SvaraRadera