15 mars 2010

RUT-avdrag & MÅS


Efter att Almega gått ut med uppgiften att lika många låginkomsttagare som höginkomsttagare hade beviljats skatteavdrag för hushållsnära tjänster ...så blev jag riktigt j*vla förvånad! Nu har min förvåning av Almegas resultat förbytts av förbannelse över duperingen som medvetet gjorts... Almega är nämligen den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv.



Här ovan figurerar Almegas fula logotyp...


Statistiska Centralbyrån däremot... vilken får hållas mer trovärdig när det gäller tolkning av statistik, kommer fram till att endast 6 promille av låginkomsthushållen köper hushållsnära tjänster. Bland medelinkomsttagarna är det något fler som utnyttjar RUT, nämligen imponerande 1% av dessa hushåll. Föga förvånande så kommer majoriteten av alla RUT-avdrag som beviljats från den fjärdedel av hushållen med högst inkomst.

Fuck you very much, Svenskt Näringsliv!

2 kommentarer:

  1. City här nere publicerade en undersökning där man plockat fram statisktik över i vilka skånska kommuner det gjordes flest Rut-avdrag (Rot-avdraget var inte inkluderat) och förga förvånande var förhållandet nära nog helt linjärt mellan mängden rutavdrag och storleken på snittinkomsten i kommunen. Hög snittinkomst = många rut-avdrag. Rut-avdraget är med andra ord ett annat namn för skattelindring för höginkomsttagare.

    Brinn i jävla helvetet very much, Svenskt Näringsliv!

    SvaraRadera