02 januari 2012

2011 års bästa skivor: by Nordin

1. Mastodon - The Hunter

Även om jag saknar vissa av delarna från tidigare Mastodon-skivor så är ju detta fortfarande sjukt bra.


2. Opeth - Heritage


Precis som med Mastodon saknade jag till en början de tyngre partierna. Men när man väl såg bortom den spontana besvikelsen så erbjuder ju denna platta musikalisk njutning nått djävulskt.


3. DevilDriver - Beast


Har Mediamarkt att tacka för att jag började lyssna på DevilDriver och det är ett band som jag gillar mer och mer för varje skiva och genomlyssning.


4. Vader - Welcome to the Morbid Reich


Ja vad ska man säga? Gubbarna från Polen visar hur en slipsten ska dras och så vidare.


5. Machine Head - Unto the Locust


Visst är det en sjukt bra skiva på alla sätt och vis men just nu är jag ganska less på den och att de dessutom gör en av årets töntigaste videos höjer inte direkt betyget. Ibland får jag en känsla av att Robb sitter och blir lite väl egenkär där i studion. Men att vi får se en "riktig" producent till nästa skiva är väl inte högst troligt.


6. Black Tusk - Set the Dial


Nytt band för mig. De ligger på Relapse Records och är en powerjävlatrio. Bara där hör ni ju att det inte kan bli fel.


7. Graveyard - Hisingen Blues


Nytt men gammalt. Och det är det jag gillar med denna typen av band. De gör inget nytt men det är sjukt bra så det funkar i alla fall. Band som Graveyard och Witchcraft kommer alltid att ha en plats i mitt musikhjärta.


8. Red Fang - Murder the Mountains


Ett band som många kanske känner till tack vare sina roliga videos (många av er har säkert sett Prehistoric Dog) men det går inte att göra annat än att älska musiken. Turnerat med Mastodon har de också fått gjort nu på slutet och jag blev grymt peppad när jag såg att de hänger med även till Europa! Här ska det skakas skalle den 14 januari.


9. Rwake - Rest


Var på jakt efter något nytt som kunde stilla mitt Neurosis/Isis/ja ni vet vad jag pratar om-behov och detta var vad jag hittade.


10.Warbringer - Worlds Torn Asunder


Ett band som jag gillade från första stund och denna skiva är inget undantag. Det är ren och härlig ny-thrash helt enkelt.

1 kommentar:

  1. Kung! Jag måste säga att din lista ändå var intressantast. En del oväntade skivor som jag inte visste att du har snappat upp. Trevligt.

    SvaraRadera