29 december 2011

Årets bästa låt och musikvideo by Kriz

Hej hej! Det var ett tag sedan sist... minst sagt.

Sitter här och sammanställer min Topp 10-lista över årets bästa plattor. Denna lista postar jag på Nyårsafton. Tills dess ska jag göra en Erik och lägga upp ett inlägg där jag korar 2011 års bästa låt, samt bästa musikvideo. Till skillnad från Erik så kommer dessa inte vara samma. Here goes.


Bästa musikvideo:

Foo Fighters - White Limo



Kanske för väntat, men hur kan denna inte vinna bästa video? Den har ju allt. En limousin. Sprit. Lemmy. Ok.



Bästa låt:

Lykke Li - I Follow Rivers




"Jaha", tänker ni nu. "Är detta årets bästa låt enligt dig, Kristoffer? Fy fan vad du har blivit mainstream då." Ja, det kanske jag har, vänta bara tills ni får se min Topp 10-lista. Detta år har faktiskt blivit lite mindre ny metal för mig än vanligtvis. Kanske för att det enligt mig inte görs så mycket fräsch och spännande metal längre, inte så mycket som tilltalar mig i alla fall. Eller så börjar jag bara bli tråkig, jag vet inte. Jag har dock lyssnat sjukt mycket på metal i år, men då har jag gått tillbaka till gamla favoriter alternativt upptäckt gamla pärlor som jag inte lyssnat på så mycket förut.


"I Follow Rivers" är dock årets bästa låt för mig. Sjukt vemodig och vacker, och albumet med denna låt och många andra bra låtar kom i februari när vädret var som värst och det satte sin prägel på min vinter/vår 2011. Lykke Li är metal!


Topp 10-listan kommer på lördag. Puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar